Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstad etta i tillgänglighetsbarometern för andra året

I Tillgänglighetsbarometern 2018 som nu offentligjorts rankas Halmstad som landets främsta kommun i arbetet med tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning.

Det som bidrar till att Halmstad återigen är nummer ett är bland annat man samarbetar med brukarorganisationer och har tydliga mål med sitt tillgänglighetsarbete som även följs upp och utvärderas.

Humanas Tillgänglighetsbarometer bygger på en kartläggning av hur landets kommuner arbetar med tillgänglighet. 251 av 290 kommuner har deltagit genom att svara på frågor om sitt övergripande tillgänglighetsarbete, men även hur tillgängligheten ser ut exempelvis på idrottsanläggningar eller kommunens webbsajt.

Årets undersökning är den nionde i ordningen. 214 kommuner har svarat på tillräckligt många frågor för att rankas.

Tillgänglighetsbarometern 2018 har tagits fram av företaget Humana med expertstöd från SPF Seniorerna.

— Det är roligt, men samtidigt så kräver det att vi fortsätter på den inslagna vägen med vårt goda arbete att skapa tillgänglighet, säger handikappkonsulent Torbjörn Lagergren.

— Det är glädjande med ännu ett toppresultat. Tillgänglighetsfrågorna ska fortsatt finnas högt på agendan i Halmstad och samarbetet mellan kommun och brukarorganisationerna är viktigt, säger Ella Kardemark (KD), ordförande i socialnämnden.

— Det är oerhört glädjande att vi i år igen är bäst i hela landet men det betyder inte att vi har nått hela vägen. Detta är ett arbete som hela tiden pågår för att göra Halmstad till en inkluderande stad för alla oavsett förutsättningar, säger Lovisa Aldrin (L), ordförande i det kommunala handikapprådet.

Här kan man läsa hela rapporten och ta del av enskilda kommuners svar:

www.humana.selänk till annan webbplats