Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Gratis broddar erbjuds till alla över 65 år

Hemvårdsnämnden gör i år en större satsning på att förhindra fallolyckor genom att erbjuda alla som fyllt 65 år gratis broddar.

Broddarna kommer att lämnas ut i mitten av december. För de som redan köpt broddar i höst, eller önskar köpa dessa själv under säsongen kommer istället att erbjudas en gratis lunch på någon av kommunens äldrelägenheter.

– När vintern kommer igång med halka och snö är broddar ett effektivt hjälpmedel och vi hoppas på detta sätt kunna uppmuntra flera att skaffa och använda broddar, säger Ann-Charlott Mankell (M), ordförande i hemvårdsnämnden.

Fall bland äldre är ett stort folkhälsoproblem och kan orsaka mycket lidande och stora kostnader för samhället. I Sverige vårdas över 70 000 personer per år på sjukhus på grund av fall och omkring 1 000 personer dör varje år till följd av fallolyckor. Halmstads kommun arbetar aktivt med att förhindra fallskador och personalen inom äldreomsorgen är utbildade i hur man förebygger fall.

– Vi vill uppmuntra alla till att använda broddar. Förhoppningsvis kan vi bidra till att fler använder dem och på så sätt hjälpa till att förhindra onödiga fallolyckor, säger Rose-Marie Henriksson (S), vice ordförande i hemvårdsnämnden.

Mer information om hur man går tillväga kommer att skickas hem till alla som är 65 år eller äldre.