Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

En radiokaka nära dig på 88,6 MHz

Som ett led att motverka ofrivillig ensamhet och känslan av isolering bland äldre har Halmstads kommun i samarbete med Dramalogen tagit fram konceptet att sända radio två gånger i veckan.

Radioprogrammet som fått namnet Radiokakan kommer att programledas av Maggan Ek och Peter Bengtsson från Dramalogen. Programmet innehåller en mängd olika programpunkter som ska locka den äldre publiken. Det blir en blandning av kåserier, historier från förr, musik och gästspel från kända lokala Halmstadprofiler från nu och då.

– Vi vill involvera lyssnarna så mycket vi bara kan, det kommer bland annat ges möjlighet att ringa in för att önska låtar eller berätta historier eller minnen från förr, säger Peter Bengtsson.

Programmet görs på initiativ av Halmstads kommun och hemvårdsförvaltningen som under 2020 fått statliga stimulansmedel för att arbeta med och motverka ofrivillig ensamhet bland äldre.

Premiär för Radiokakan är torsdag 15 oktober klockan 17.00 på frekvensen 88,6 MHz.

Programmet sänds därefter på måndagar och torsdagar mellan 17.00-18.00 fram till årsskiftet.

Lyssna i efterhand

Alla program finns tillgängliga att lyssna på i podformat efter de sänts.

Lyssna på alla program härlänk till annan webbplats

Kuriosa: Namnet på programmet härstammar från radiokakan, en gammal svensk klassisk kaka. En teori kring namnet som nämns i TV-programmet Historieätarna på SVT är att den lanserades i radions barndom på 1920-talet med fördelen att den kunde ätas ljudlöst, utan att det knaprar, vilket var en fördel när man lyssnade på radio (Wikipedia).