Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Det blir en fortsättning för ungdomsjobb på äldreboende

Hemvårdsnämnden beslöt på sitt möte den 23 oktober att förlänga samarbetet med Ung Omsorg som pågått under året och som erbjuder ungdomar mellan 14–17 år ett meningsfullt helgarbete på kommunens äldreboenden.

– Projektet har varit mycket uppskattat av både de äldre och de yngre. För många av de äldre är mötet med de unga något de ser fram emot hela veckan. De uppskattar aktiviteterna och utbytet med en yngre generation, säger Ann-Charlott Mankell (M), ordförande i hemvårdsnämnden.

De unga hjälper till med enklare sysslor och sätter guldkant på de äldres tillvaro genom att till exempel delta vid promenader, läsa tidningen, spela spel och umgås med de äldre. De lär sig också grunderna inom äldreomsorgen.

– Det finns många myter bland ungdomar om vad det innebär att jobba inom äldreomsorgen, men genom detta projekt får de komma ut och själva upptäcka hur det är att göra skillnad för någon. Förhoppningsvis gör detta att fler ungdomar blir intresserade av vårdyrket, säger Rose-Marie Henriksson (S), vice ordförande i hemvårdsnämnden.

Cirka 30 ungdomar har jobbat på tre äldreboenden under ett år och projektet har också utvärderats. 100 % av ungdomarna uppger i utvärderingen att de kan tänka sig att arbeta extra inom vård och omsorg framöver och 56 % kan tänka sig att utbilda sig inom ett omvårdnadsyrke. 76 % har också fått en mer positiv inställning till äldreomsorgen.

Projektet kommer att fortsätta under hela nästa år.