Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Hjälpmedel

Om du behöver hjälpmedel  ska du vända dig till en sjukgymnast/fysioterapeut eller en arbetsterapeut. Kommunrehabs arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut  vänder sig till dig som bor i ett äldreboende eller är inskriven i den kommunala hemsjukvården.

Socialförvaltningens hälso- och sjukvårdsenhetvänder sig till dig som bor i gruppboende, servicebostäder, deltar i daglig verksamhet enligt LSS eller är inskriven i den kommunala hemtjänsten.

Om du inte tillhör någon av ovanstående grupper så kontaktar du din vårdcentral med frågor kring hjälpmedel.

Kognitiva hjälpmedel är produkter som stöttar dig när inte hjärnans funktioner räcker till. Här kan du se vart du ska vända dig om du behöver kognitiva hjälpmedel.

Återlämning av hjälpmedel

Vissa hjälpmedel ska återlämnas till Hjälpmedelscentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det som tas tillbaka är exemelvis sängar, elryggstöd, rollatorer, rullstolar och duschstolar på hjul.

Rullstol och rollator kan du själv lämna på närmaste vårdcentral, men större saker som behöver monteras ska hämtas av Hjälmedelscentrum.

Din arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut kan svara på dina frågor om du är osäker på vilka hjälpmedel det gäller.

​Trasiga hjälpmedel

Större hjälpmedel som säng eller rullstol måste tas om hand av tekniker, då vänder du dig till Hjälpmedelscentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mindre hjälpmedel hjälper din sjukgymnast/fysioterapeut eller arbetsterapeut dig med, om du kontaktar dem.