Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Tandvård

Om du har ett stort och långvarigt behov av personlig omvårdnad i ditt dagliga liv, kan du ha rätt till särskild hjälp när det gäller tandvård.

Det innebär att du kan få bli undersökt där du bor och få viss tandvård till samma avgift som sjukvård. Det som avgör om du kan få hjälpen är behovet av personlig omvårdnad. Behovet av vård ska vara långvarigt, det vill säga under minst ett år, och så pass stort att du behöver tillsyn minst tre gånger dagligen samt på natten.

Även om behovet av tillsyn är mindre kan du i vissa fall få särskild hjälp med tandvård. Det gäller om du har fått ett beslut om insats enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, eller om du har en omfattande psykisk funktionsnedsättning.

Hur får jag särskild hjälp med tandvård?

Du behöver ett intyg från Region Halland. I samband med att du beviljas en LSS-insats hjälper din socialsekreterare till med att ansöka om ett sådant intyg. Om du har någon annan form av stöd, vänd dig till din kontakt på kommunen för information.

Mer information om tandvårdsstödet  kan du få hos tandvårdsenheten på Region Halland,  telefonnummer 035-13 48 48 eller på sjukvårdsrådgivningen 1177länk till annan webbplats.