Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Avlösarservice

För att anhöriga till personer med funktionsnedsättning ska få tid för sig själva utanför hemmet, erbjuds avlösarservice. Insatsen ges i hemmet och kan utföras dagtid som kvällar och helger. Du bestämmer själv tider med avlösaren. Avlösarservice kan vara en regelbunden insats eller en akut insats men ska inte ersätta barnomsorg.

Vem kan få avlösarservice?

Du som har en funktionsnedsättning och bor tillsammans med anhöriga eller familjehemsföräldrar, har möjlighet att ansöka om avlösarservice.

Vem är avlösare?

Att vara avlösare är ett uppdrag som ersätts med arvode per timme. Ansvarig enhet på socialförvaltningen hjälper till med att finna en avlösare, där det avgörande är personens lämplighet. Du kan ha egna förslag vem du vill ha som avlösare men personen får inte vara en nära anhörig.

Var söker jag avlösarservice?

Vill du veta mer om avlösarservice, kontakta Halmstads kommun. Ditt behov av insatsen utreds och bedöms i varje enskilt ärende.

Ansök om avlösarservice via Självbetjäning och blanketter nedan.

Om du inte är nöjd med de beslut som fattats, kan du överklaga inom tre veckor från det datum då du fick beslutet. Hur det går till står i beslutet.

Bli avlösare

Intresseanmälan: Bli avlösare för barn