Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Nova - för barn och tonåringar som har det jobbigt hemma

Lever du i en familj där:

  • föräldrarna dricker för mycket eller tar droger,
  • föräldrarna har psykiska problem,
  • eller det finns våld?

Då kan du få stöd hos Nova.

Grupper för barn, tonåringar och föräldrar

I grupperna kan du träffa andra som har det ungefär på samma sätt som du själv. Du kan dela erfarenheter med andra och få nya idéer om hur man kan göra i olika situationer. Du kan få hjälp med att må bra i en familj där någon mår dåligt.

Barngruppen är för åldrarna 7-12 år och för tonåringarna 13-18 år. Det finns också en föräldragrupp som träffas samtidigt som barngruppen. 

I grupperna pratar man mycket om känslor - att alla känslor är okej och om hur vi märker av och visar dem. Både som barn och förälder kan du få lära dig mer om dina egna känslor och hur du hanterar dem.

Så går det till

Grupperna är kostnadsfria och träffas en gång i veckan under tolv veckor. Varje träff är ungefär två timmar lång. Nya grupper startar både på våren och hösten. Verksamheten finns på Stationsgatan 48 B i Halmstadlänk till annan webbplats.

Inför varje termin finns det även möjlighet att prova på i väntan-grupper.

Klicka här för att komma till Novas folder.PDF

Läs citat om vad deltagare sagt om Nova

Sekretess

De som håller i grupperna registrerar ingen, för inga journaler och har tystnadsplikt.

Har dina föräldrar skilt sig?

Om du har det jobbigt hemma för att dina föräldrar har separerat finns en annan verksamhet, Skilda världar, för barn mellan 7 och 12 år. Här kan du träffa andra som lever i en liknande situation.

Anmäl intresse

Är du intresserad av att vara med? Då kan du kontakta mottagningsenheten på 035‑13 78 88, eller använda formuläret nedan. Du får ett e-postmeddelande om att ett ärende öppnats - det är tillfälligt tills någon från verksamheten har möjlighet att kontakta dig. Den som tar emot din amälan har sekretess.

Du som är barn eller tonåring kan anmäla intresse själv, men dina föräldrar eller vårdnadshavare kommer att behöva godkänna att du deltar i en grupp. Föräldrar eller familjer är välkomna med eller utan barnen.
Är det något som inte är bra med hjälpen du fått av socialtjänsten?

Då kan du ringa Barn- och ungdomslinjenlänk till annan webbplats. Där får du prata med Inspektionen för vård och omsorg, IVO. De ska se till att socialtjänsten följer de lagar och regler som finns. Barn- och ungdomslinjen: 020-120 06 06