Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Stöd till professionella som arbetar med barn och ungdomar

bild på personer som håller varandra i handen, bild om det förebyggande arbetet ihop med andra proffessionella i Halmstads kommun.

På denna sida finns infomation om socialtjänstens arbete som riktar sig mot andra yrkesverksamma och professionella, som möter barn och ungdomar samt deras föräldrar i sina respektive verksamheter.

Nyhetsbrev för professionella om föräldraskap

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om olika kommande insatser och aktuella kurser, föreläsningar, boktips och annat intressant som du i ditt yrkesliv kan behöva känna till för att kunna rekommendera föräldrar och familjer vidare till öppna insatser som Halmstads kommun erbjuder. Fokus ligger på föräldraskap.

Samverkan för barn och ungdomars välmående

Läs mer om vad ungdomsrådgivarna kan vara behjälpliga med ute i skolor och ungdomsgrupper. Samt hur man går till väga för att göra en förfrågan.

Information/föreläsning om socialtjänstens arbete

Det finns önskemål från verksamheterna runt om i Halmstads kommun att få uppdaterad information om vad anmälningsplikten innebär, vad är skillnaden på en anmälan och en ansökan, hur går en utredning till och så vidare.

Förebyggande enheten tillsammans med mottagningsenheten anordnar därmed informationstillfälle/föreläsning ett par gånger om året för personal inom skola/förskola där det finns möjlighet att ställa sina frågor och fördjupa sig i ämnet.

Föreläsningar

Förebyggande enheten kan erbjuda föreläsningar om verksamheten men även kring föräldraskapsfrågor. Läs vidare om hur ni kan göra en förfrågan.

Nätverksmöten

Nätverksmöten är en arbetsform då man samlar stora delar av nätverket kring ett barn eller en ungdom för att mobilisera familjens egna kontaktnät. Arbetsformen har varit väldigt framgångsrik och uppskattats av många familjer i Halmstads kommun.