Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Hjälp till barn och unga

Panikknapp - gå till fritidsaktiviteter för unga i Halmstad
 • Håller något farligt på att hända?


  Behöver du snabb hjälp och kan inte vänta? SOS Alarm, 112, har öppet dygnet runt varje dag. Där kan du prata med polis, räddningstjänst, sjukvård eller socialjour.
 • Problem i skolan


  Om du har svårt att hänga med i undervisningen, känner dig stressad eller mobbad, kan du få stöd i skolan.
 • Problem hemma


  Trivs du inte hemma? Det kanske inte känns som att de vuxna bryr sig om dig. Det kan vara bråkigt eller vara problem med pengar. Kanske mår du dåligt av en skilsmässa. Om du inte har det bra hemma kan du och din familj få hjälp.
 • Har någon gjort dig illa?


  Du kan påverkas mycket av vad någon annan har gjort mot dig. Det kan till exempel handla om att bli slagen, utnyttjad, hotad, retad eller rånad. Om någon gjort dig illa är det viktigt att du får hjälp.
 • Har du gjort någon illa?


  Har du dåligt samvete eller är orolig över något du gjort? Det kan vara en engångshändelse som du vill gottgöra, eller så behöver du hjälp att inte göra om det. Det kan till exempel handla om mobbning, stöld, snatteri, skadegörelse eller misshandel.
 • Känna sig ledsen eller rädd


  Känner du dig sjuk eller stressad, är ledsen ofta, har svårt att sova eller mår dåligt på annat sätt? Kanske du inte riktigt vet varför? Det kan vara svårt att reda ut detta på egen hand. Då kan du få hjälp för att må bättre.
 • Funktionsnedsättning och psykisk hälsa


  En funktionsnedsättning kan synas utanpå eller vara osynlig. Det kan vara medfött eller bero på en skada, vara tillfälligt eller för livet. En funktionsnedsättning eller psykisk ohälsa kan göra att du behöver stöd för att klara skolan och vardagen. Det kan handla om dig själv eller någon du lever med.
 • Alkohol och droger, riskbruk och missbruk


  Är du orolig för att du själv eller någon annan har problem med akohol eller droger? Du kan få råd och stöd vare sig det gäller dig själv eller någon du lever med.
 • Är det något som inte är bra med hjälpen du fått av socialtjänsten?


  Då kan du ringa Barn- och ungdomslinjenlänk till annan webbplats. Där får du prata med Inspektionen för vård och omsorg, IVO. De ska se till att socialtjänsten följer de lagar och regler som finns.Barn- och ungdomslinjen: 020-120 06 06
Panikknapp - gå till fritidsaktiviteter för unga i Halmstad