Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Service- och omsorgsinsatser

I serviceinsatser inom hemtjänsten ingår städning, tvätt, klädvård och inköp.

Städning

Städning utförs varannan vecka. Städning omfattar två rum och kök, hall samt badrum. För hushåll med två personer i skilda sovrum städas tre rum och kök, hall och badrum.

Tvätt och klädvård

I service ingår tvätt och klädvård. Det finns även möjlighet att hyra sänglinne och handdukar, så kallade bäddpaket, mot en avgift.

Inköp

Inköp och ärenden sker en gång i veckan.

Tilläggstjänster

Hos privata utförare kan du köpa tilläggstjänster. Du får själv stå för hela kostnaden och du får beställa direkt samt betala till den privata utföraren. Vilka tilläggstjänster som erbjuds går att läsa på utförarens presentation.  

Vad innebär omsorgsinsatser?

Personlig omsorg avser stöd och hjälp vid förflyttning, klädsel och hygien. Du har också möjlighet till regelbunden tillsyn för att känna trygghet i bostaden.

Du kan få hjälp med alla måltider, såsom frukost, lunch och kvällsmat samt mellanmål. Personalen tillagar inte huvudmålet men du kan få hjälp att värma färdiglagad mat. Du kan även mot en kostnad få kyld mat distribuerad hem till bostaden en gång i veckan.

Omsorgspersonalen kan följa med på promenader, ärenden eller hjälpa dig till aktiviteter. Hjälpen kan även bestå av träning och aktivering för att du ska bibehålla förmågan att klara din vardag.