Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Hjärterum - digital mötesplats för seniorer

I tider där vi ej kan vara fysiskt tillsammans måste man hitta andra mötesarenor. Därför är det dags att vi träffas – digitalt i Halmstads kommuns digitala mötesplats Hjärterum.

Konceptet Hjärterum är framtaget av Halmstads kommuns innovationsarena HighFive i samverkan med Alla hjärtans hus i hemvårdsförvaltningen och biblioteken i Halmstad. Hjärterum är kostnadsfritt och riktar sig till målgruppen 65+.

Vad är Hjärterum?

Hjärterum är samtalsessioner med olika kategorier och teman och modereras av hemvårdsförvaltningens aktivitetsledare. I Hjärterum kan du delta i en bokklubb, herrträff eller träffa en aktivitetsledare digitalt. samtalssessioner i Hjärterum sker i verktyget Microsoft Teams. För att kunna anmäla sig krävs det att man har en fungerande e-post dit inbjudan och möteslänken skickas.

Allt du behöver göra är att välja vilket möte du vill delta i. Detta gör du i formuläret nedan. Efter att du har anmält dig kommer du inom ett dygn få ett mail som innehåller möteslänk till mötet du har anmält dig till. När det är dags för ditt mötet klickar du på möteslänken och ansluter via din dator, platta eller smartphone. Hemvårdsförvaltnigens aktivitetsledare guidar dig hela vägen.

Se gärna vår instruktionfilmöppnas i nytt fönster.

Mer information om hur verktyget Microsfot Teams fungerar finner du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

1. Välj typ av möte

Herrträff med Ann-Sofi och Mersiha

Måndagar 13:30

Träffa gamla och nya bekantskaper över en herrträff under ledning av aktivitetsledare som bjuder på olika föredrag och teman att samtala kring.

Nostalgieftermiddag med Ann-Sofi och Mersiha

Tisdagar 14:00

Var det bättre förr? Vi djupdyker i våra nostalgilådor och avhandlar allt från musik, sport, film etc.

Bokklubb

Onsdagar kl. 14:30

Frossar du i böcker eller vill bli intresserad till nya böcker? Tillsammans med biblioteken i Halmstad guidar vi er genom böckernas fantastiska värld. Till första tillfället är det bra om du valt ut en favoritbok du tidigare läst och som du gärna får dela med dig av till övriga nyfikna bokintressenter.

Konstklubb med Karolina Oad

Torsdagar 10:30

Följ med på en digital konstrunda eller måla tillsammans på avstånd. Fantasin sätter gränserna.

Kaffestund med aktivitetsledare

Fredagar kl. 14:00

Träffa gamla och nya bekantskaper över en digital eftermiddagsfika. Dela med dig av tips och tricks från din nya vardag eller berätta om minnen från förr. Vi samtalar under trevliga former och känner gemenskap och tillhörighet.

2. Boka ditt möte

3. Vänta på ett mail

Du kommer inom ett dygn få ett mail som bekräftelse på din anmälan till ditt digitala möte. Där kommer du få instruktioner för hur du ska göra för att delta i mötet. Om du har några frågor – tveka inte att höra av dig till oss!

Kontakt oss på mail: hjarterum@halmstad.se eller på telefon 0703 55 33 74.

Välkommen till Hjärterum – där samtal och möten tar fart.