Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Mötesplatser och aktiviteter

Från och med den 1 oktober startar vi aktiviteter i mindre skala utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt utifrån den enskilda mötesplatsens riktlinjer för aktiviteter. För mer information kontakta berörd mötesplats via Halmstad direkt 035-13 70 00. 

Träffpunkterna Livbojen, Kvibille, Östergård och Philgården är stängda tills vidare. Alla Hjärtans Hus håller öppet och har inrättat en äldresupport för de som behöver en medmänniska eller saknar närstående som kan hjälpa till med att handla eller beställa mat. Äldresupporten nås via 035-13 70 00.

Dagverksamheten Svalan har öppet.

Hjärterum - digital mötesplats för seniorer

Som ett komplement till fyska möten kan du istället delta i digitala möten med olika teman, exempelvis bokklubb, kafferep och herrträff. Du anmäler dig till en aktivitet via webben och klickar sedan på en länk i ett mail för att delta via dator, platta eller smartphone på utsatt tid. Enkelt och gratis.

Hjärterum är ett samarbete mellan High Five, Alla hjärtans hus (hemvårdsförvaltningen), Biblioteken i Halmstad (kulturförvaltningen), Röda Korset och Amnesty.

Du kan anmäla dig här.öppnas i nytt fönster

I Halmstad finns stora möjligheter till rörelse och trevligt umgänge för dig som äldre. Fysiska och sociala aktiviteter stimulerar både hjärta och hjärna, vilket är viktigt för ett gott och hälsosamt liv.

I Halmstad finns det mötesplatser dit du är välkommen för en pratstund, en kopp kaffe, eller för att delta i någon av de aktiviteter som erbjuds. Program för olika mötesplatser finner du nedan.  

Här hittar du program och information om mötesplatserna.

Aktivitetsgrupper

Förutom de aktiviteterna som bedrivs på mötesplatserna erbjuder både anhörigstöd och demensteamet olika former av aktivitetsgrupper.

Du kan läsa mer om aktivitetsgrupperna här.

Dagverksamheten

Svalans dagverksamhet vänder sig till dig med demenssjukdom och som bor i eget boende. Här erbjuds du möjlighet till en aktiv och meningsfull tillvaro tillsammans med andra i liknande situation.

Du kan läsa mer om dagverksamheten här.

Frivilligverksamheten

I Halmstad är många aktiva i frivilligt arbete, både inom kommunens verksamheter och inom föreningar.

Du kan läsa mer om Frivilligt arbete här.

Vid frågor når du oss via Halmstad direkt, se kontaktuppgifter här ovan genom att klicka på "Kontakta kommunen".