Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Vallås äldreboende

Vallås äldreboende har enheter för vård- och omsorgsboende samt demensboende. Boendet ligger i närhet av grönområde såväl som Vallås centrum med affärer och apotek. I närområdet finns även Halmstadtravet och kyrka.

Boendet är fördelat på två hus med totalt 8 enheter varav 4 enheter på markplan är inriktade mot personer med demenssjukdomar. Stora gemensamma balkonger på andra plan samt uteplatser och gemensam trädgård på markplan. Vid boendet finns konferenslokaler samt samlingssal och restaurang. Kring boendet finns en promenadvänlig gångstig.

OBS! Inga besök

Från och med 1 april är det besöksförbud på samtliga landets äldreboenden och korttidsboenden. Detta är ett beslut av regeringen för att förhindra spridningen av sjukdomen covid-19.

Sedan tidigare finns en stark rekommendation att inte besöka äldrelägenhetshus. Denna rekommendation gäller fortsatt.

Restaurangerna på äldreboenden är stängda för besökare. Aktiviteter på kommunens äldreboenden, äldrelägenheter och korttidsboende som är öppna för besökare är inställda. Träffpunkterna Livbojen, Kvibille och Östergård är stängda tills vidare.

Tack för att du hjälper oss att skydda våra äldre! Håll gärna kontakt på andra sätt, till exempel via telefon eller videosamtal. Har du frågor, kontakta enhetschefen för boendet.

Mål och inriktning

Boendet arbetar ständigt med att öka kundnöjdheten samt stärka kundens delaktighet. Fokus är att se kundens behov samt skapa en meningsfull vardag för var och en. Boendet drivs sedan oktober 2013 som en intraprenad. Det vill säga som en avgränsad enhet inom kommunen, som fått utökade befogenheter och utökat ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Vilket innebär större delaktighet för personalen i frågor som rör den egna verksamheten.

Aktiviteter

Utevistelse och social samvaro erbjuds utifrån kundens individuella behov. Exempel på aktiviteter är sittgymnastik, boule, bingo, musikunderhållning, andakter och promenader. Samarbete med fritidsverksamheten och frivilliga finns.

Service

På boendet finns lokal för frisör och fotvård. Tandläkare och tandhygienist besöker oss. Bokning av dessa tjänster görs i samråd med personal och betalas av kunden.

Snabbfakta

Boendestandard: Lägenheter på 30 kvm, utrustade med tambur, kylskåp, badrum

Hyra: 6282–6283 kronor i månaden

Antal lägenheter: 128

Ort/stadsområde: Halmstad/Vallås

Typ av boende: Vård- och omsorgsboende och demensboende

Organisationsform: Intraprenad

Hitta till oss