Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Pålsbo äldreboende

Ett konceptboende med tema ”Aktiv var dag”. Vackert beläget i Halmstads västra stadsdel hittar du Pålsbo äldreboende, med inriktning mot vård- och omsorgsboende (somatisk omvårdnad) och demensboende. Äldreboendet ligger i ett naturskönt område med promenadvänliga vägar runt om och gångavstånd till lokaltrafik, vårdcentral och apotek.

OBS! Inga besök

Från och med 1 april är det besöksförbud på samtliga landets äldreboenden och korttidsboenden. Detta är ett beslut av regeringen för att förhindra spridningen av sjukdomen covid-19.

Sedan tidigare finns en stark rekommendation att inte besöka äldrelägenhetshus. Denna rekommendation gäller fortsatt.

Restaurangerna på äldreboenden är stängda för besökare. Aktiviteter på kommunens äldreboenden, äldrelägenheter och korttidsboende som är öppna för besökare är inställda. Träffpunkterna Livbojen, Kvibille och Östergård är stängda tills vidare.

Tack för att du hjälper oss att skydda våra äldre! Håll gärna kontakt på andra sätt, till exempel via telefon eller videosamtal. Har du frågor, kontakta enhetschefen för boendet.

Mål och inriktning

Som boende på Pålsbo ska du känna dig betydelsefull och utifrån dina förutsättningar kunna leva ett aktivt liv varje dag. Boendet arbetar tillsammans med sina kunder för att fylla dagarna med mening och aktivitet. Utgångspunkten är dig som kund och vad du mår bra av. Varje persons behov och resurser står i centrum. Inom konceptet arbetar man med beröring/taktil massage. Personalen på Pålsbo äldreboende har kunskap och utbildning i detta.

Aktiviteter

På Pålsbo erbjuds aktiviteter på både individnivå samt till gemensamma träffar. Det är ditt intresse och din vilja som bestämmer vad du vill göra, vad du är nyfiken på. Konceptansvarig på Pålsbo har till uppgift att tillsammans med all personal på boendet kontinuerligt arbeta för att fånga upp intressen och önskemål för att på så sätt kunna erbjuda det som efterfrågas. Filmvisning, bingo, tipspromenad, målning är en del av aktiviteterna. Frivilligorganisationer kommer regelbundet för pratstunder och/eller utevistelse för de som vill. Hemvårdsförvaltningens fritidsverksamhet erbjuder aktiviteter både på äldreboendet och på servicehuset intill.

Service

På Pålsbo äldreboende kan du få hjälp med fotvård, hårvård och tandvård på plats och till självkostnadspris. Dessa bokas efter behov och med hjälp av personal. Närheten till Bäckagårds vårdcentral underlättar besök hos läkare för de som är listade som kunder där.

Snabbfakta

Boendestandard: 1 rum på 28 kvadratmeter med egen toalett och dusch.

Hyra: 5 163 kronor i månaden

Antal lägenheter: 48

Ort/stadsområde: Halmstad/Söndrum

Typ av boende: Vård- och omsorgsboende och demensboende

Organisationsform: Kommunägt

Hitta till oss