Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Boenden för dig som är äldre

Du som är äldre och inte längre kan bo kvar i din bostad har möjlighet att ställa dig i kö till äldrelägenhet eller ansöka om biståndsbeslut för en lägenhet på ett särskilt boende (äldreboende).

Äldrelägenheter (från 75 år)

Är till för dig som är i behov av en högre trygghet och god tillgänglighet i sitt boende. För att kunna flytta till en äldrelägenhet behövs inget biståndsbeslut. Alla äldrelägenheter är funktionella bostäder med närhet till service och seniorrestaurang.

Tillfällig dispens gällande ålderskriteriet till äldrelägenheterna på Ljungblomman i Simlångsdalen och Andersberg 109:an
Från och med den 15 september 2017 är kan du som fyllt 65 år ställa dig i kö till äldrelägenheter på Ljungblomman i Simlångsdalen och Andersbergs 109:an. Det är inte möjligt för sökande mellan 65 år -74 år att ställa sig i kö till andra äldrelägenheter än Ljungblomman i Simlångsdalen och Andersberg 109:an.

Läs mer om de olika äldrelägenhetshusen som finns och hur du ställer dig i bostadskö.

Särskilt boende (äldreboende)

Obs: Kräver biståndsbeslut

En lägenhet på särskilt boende (äldreboende) är till för dig som har ett större omsorgsbehov och av olika skäl inte längre kan bo kvar i ditt hem. På äldreboendet får du den hjälp du behöver dygnet runt. Du som bor på äldreboende har en egen lägenhet på boendet. Det finns gemensamhetsrum för samvaro och aktiviteter och hyresgästerna äter tillsammans i en matsal.

Läs mer om våra olika äldreboenden i Halmstads kommun

Seniorboende​

Seniorboende är vanliga bostäder med god tillgänglighet och riktas till dig som fyllt 55 år.

Seniorboende finns både som bostadsrätter och hyresrätter och förmedlas på den vanliga bostadsmarknaden. Gemensamhetslokaler finns ofta.

Seniorboende finns bland annat hos HFAB.länk till annan webbplats 

Förutom HFAB hittar du ytterligare en boendekö som kommunen administrerar är.