Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Boende för dig som är äldre

Du som är äldre och inte längre kan bo kvar i din bostad har möjlighet att ställa dig i kö till äldrelägenhet eller ansöka om bistånd i form av särskilt boende.

Äldrelägenhet

I en äldrelägenhet bor du i en egen lägenhet men med tillgång till gemensamma utrymmen som exempelvis matsal och allrum. Du kan lämna in en intresseanmälan för att ställa dig i kö. Här kan du läsa mer om vad ett boende på äldrelägenhet innebär.

Äldreboende

Ett boende där du utifrån dina individuella behov har möjlighet att få vård dygnet runt. För att få en plats på äldreboende behöver du ett biståndsbeslut. Här kan du läsa mer om vad äldreboende är och om hur du ansöker.

Seniorboende​

Seniorboende är vanliga bostäder med god tillgänglighet och riktas till dig som fyllt  55 år.

Seniorboende finns både som bostadsrätter och hyresrätter och förmedlas på den vanliga bostadsmarknaden. Gemensamhetslokaler finns ofta.

Seniorboende finns bland annat hos HFAB.länk till annan webbplats  Förutom HFAB hittar du ytterligare en boendekö som kommunen administrerar är.

Hemtjänst​

För dig som fortfarande vill bo kvar hemma men behöver stöd eller hjälp så kan du ansöka om trygghetslarm och hemtjänst. Här kan du läsa mer om hur du gör detta!

Val av utförare​

I Halmstads kommun har du själv rätt att välja vilken utförare du vill ha, när det gäller hemtjänst. Här kan du läsa mer om våra utförare, och hur du kommer i kontakt med dem.

​Hur ansöker jag om boende?

Här nedan finns en kort informationsfilm om hur du ansöker. Du kan även läsa om hur du ansöker här.