När en stor olycka eller katastrof sker är det kommunens ansvar att informera dig som invånare om vad som händer.
Stora händelser i omvärlden kan väcka tankar och ibland även oro. Här nedan hittar du information och länkar som kan komma till nytta i samband med konflikten i Europa. Här finns även svar på de frågor som Halmstads kommun får från allmänheten just nu.
Din krisberedskap innebär att förbereda sig genom att säkra tillgång på mat, vatten, värme och information.
Vid en större kris eller en extraordinär händelse kan stora delar av samhället drabbas. Halmstads kommun har en krisberedskap för att möta hjälpbehov och se till att kommunen så snart som möjligt kan återgå till normal verksamhet. För att kunna göra detta på bästa sätt har kommunen en krisorganisation.
När det uppstår kriser i Halmstads kommun erbjuder vi stöd till de som drabbas och deras närstående.
VMA är ett varningssystem som används när det sker olyckor och andra allvarliga händelser där allmänheten kan vara i fara. Det kan vara gasläckor, oväder eller stora bränder.
Varje dag under sommarmånaderna görs en brandriskprognos. Prognosen visar hur torrt det är i skog och mark. Den bygger på värden; nederbörd, lufttemperatur, luftfuktighet och vindhastighet som uppdateras dagligen från SMHI.
Om det skulle uppstå elbrist finns risk att elförsörjningen kollapsar i hela eller stora delar av Sverige. För att undvika detta kan delar av elnätet kopplas bort.
Skyddsrum ska kunna ge skydd åt människor vid krig. Alla skyddsrum och byggnader med skyddsrum är märkta med skylt. Du tillhör inget särskilt skyddsrum utan använder det som finns närmast.
Här kan du se vad du får göra vid ett eldningsförbud.
Den 9 februari togs de flesta åtgärderna mot covid-19 bort, och pandemin har gått in i en ny fas i Sverige. Det viktigaste framöver är att alla som är 12 år och äldre vaccinerar sig mot coronaviruset. Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk. Vuxna som inte är vaccinerade bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus.