Söka pengar från stiftelser och fonder

Om du som privatperson eller verksamhet har behov av pengar till ett särskilt ändamål, kan du söka pengar ur de fristående stiftelser som kommunen förvaltar.

En stiftelse har en ekonomisk förmögenhet, som en fysisk eller juridisk person har donerat. Varje år har kommunen möjlighet att dela ut pengar för ändamål som donatorn har bestämt.

Du kan söka pengar som privatperson, förening eller annan verksamhet. Du kan ansöka om pengar till exempelvis privatekonomi, aktiviteter, studieresor, djurskydd, utrustning till klubblokaler, kultur eller offentliga utsmyckningar. Du måste vara folkbokförd i Halmstads kommun för att kunna söka pengar. 

Så ansöker du

Leta upp en eller flera stiftelser som du vill söka pengar ifrån. Under ansökningsperioden 1 juni till och med 31 augusti kommer du att kunna ansöka via en e-tjänst här:

Ansök om pengar från stiftelse

Hitta stiftelser

Klicka på knappen för att visa hela listan med stiftelser. Under rubrikerna Syfte, Målgrupp och Plats kan du sedan begränsa urvalet. För att ta bort ett val, klicka på det igen. Om du letar efter en särskild stiftelse eller fond, kan du använda sökrutan nedan.

Visa alla stiftelser och fonder