Konsument­rådgivning – Konsument Halmstad

Har du frågor om dina rättigheter som konsument, kan du få hjälp hos Konsument Halmstad. Rådgivningen är kostnadsfri, oberoende och opartisk. Som företagare kan du få hjälp med rådgivning som rör din bransch.

Konsument Halmstad erbjuder:

  • Rådgivning inför ett köp
  • Rådgivning om du är missnöjd med ett köp eller har fått en felaktig faktura, och inte kommer överens med företaget
  • Hjälp med att tolka avtal
  • Hjälp med anmälan till Allmänna reklamationsnämnden eller Konsumentverket
  • Vägledning i frågor om köp av varor och tjänster
  • Rådgivning, information och föreläsningar för företagare

Föreläsningar

Konsument Halmstad ordnar föreläsningar om till exempel bedrägerier, miljövänliga inköp och resvanor. För att få tips om nya föreläsningar, följ Konsument Halmstad på Facebooklänk till annan webbplats.

Rådgivning och kontakt

Du som bor i Halmstads kommun kan få personlig rådgivning via e-post, telefon eller ett bokat besök i Rådhuset i Halmstad. Du kan även ställa en fråga via formuläret nedan.

Rådgivning och föreläsningar för företagare

Även du som är företagare kan få hjälp med vilka lagar och regler som gäller mellan säljare och konsument. Du kan få rådgivning i ett konkret ärende eller så kan Konsument Halmstad skräddarsy en föreläsning om konsumenträtt inom din bransch.

Om du bor i en annan kommun kan du vända dig till din lokala konsumentrådgivning eller Hallå Konsumentlänk till annan webbplats.

Ställ en fråga

Personuppgifter
Skriv antingen ditt telefonnummer eller din e-postadress för att vi ska kunna höra av oss.
Personuppgifter
Bostadsort
För att kunna få hjälp av Konsument Halmstad ska du bo i Halmstads kommun. Om du bor någon annanstans, vänd dig istället till din lokala konsumentrådgivning eller till Hallå Konsument.
Bostadsort


Sök information själv

På Konsumentverkets webbplats Hallå Konsumentlänk till annan webbplats hittar du svar på frågor om köp av varor och tjänster i butik, på internet och av en privatperson. Där finns även information om till exempel lån och privatekonomi.

Här hittar du svar på vanliga frågor:

Lagar som styr

Några av de lagar som skyddar dina rättigheter som konsument är: