• Halmstads webbplatser

Pålsbo äldreboende

Ett konceptboende med tema ”Aktiv var dag”. Vackert beläget i Halmstads västra stadsdel, med inriktning mot vård- och omsorgsboende (somatisk omvårdnad) och demensboende.

Snabbfakta

  • Boendestandard: 1 rum på 28 kvadratmeter med egen toalett och dusch.
  • Hyra: 6 020 kronor i månaden (hyra avser 2024)
  • Antal lägenheter: 48
  • Ort och stadsområde: Halmstad, Söndrum
  • Typ av boende: Vård- och omsorgsboende och demensboende
  • Organisationsform: Kommunägt

Äldreboendet ligger i ett naturskönt område med promenadvänliga vägar runt om och gångavstånd till lokaltrafik, vårdcentral och apotek.

Mål och inriktning

Som boende på Pålsbo ska du känna dig betydelsefull och utifrån dina förutsättningar kunna leva ett aktivt liv varje dag. Boendet arbetar tillsammans med sina kunder för att fylla dagarna med mening och aktivitet. Utgångspunkten är dig som kund och vad du mår bra av. Varje persons behov och resurser står i centrum. Inom konceptet arbetar man med beröring och taktil massage som personalen har kunskap och utbildning i.

Aktiviteter

På Pålsbo erbjuds aktiviteter på både individnivå samt till gemensamma träffar. Det är ditt intresse och din vilja som bestämmer vad du vill göra, vad du är nyfiken på. Konceptansvarig på Pålsbo har till uppgift att tillsammans med all personal på boendet kontinuerligt arbeta för att fånga upp intressen och önskemål för att på så sätt kunna erbjuda det som efterfrågas.

Filmvisning, bingo, tipspromenad, målning är en del av aktiviteterna. Frivilligorganisationer kommer regelbundet för pratstunder eller utevistelse för de som vill. Hemvårdsförvaltningens fritidsverksamhet erbjuder aktiviteter både på äldreboendet och på servicehuset intill.

Service

På Pålsbo äldreboende kan du få hjälp med fotvård, hårvård och tandvård på plats och till självkostnadspris. Dessa bokas efter behov och med hjälp av personal. Närheten till Bäckagårds vårdcentral underlättar besök hos läkare för de som är listade som kunder där.

Måltider

Måltiderna som serveras på Pålsbo äldreboende tillagas i det egna tillagningsköket. Det finns även en seniorrestaurang där du kan äta utan att förbeställa maten.

Se veckans meny – Pålsbo äldreboende
Se veckans meny – Pålsbo äldrelägenheter restaurang
Ansök om äldreboende

Kontakt

Adress
Pålsbovägen 20, 302 74 Halmstad
Visa på karta Länk till annan webbplats.

Telefon
Enhetschef: 0702-88 03 54
Enhet Orion: 035-13 23 75
Enhet Månen: 035-13 23 76
Enhet Vintergatan: 035-13 23 78
Enhet Tellus: 035-13 23 79
Enhet Solen: 035-13 23 81
Enhet Jupiter: 035-13 23 82

För allmänna frågor om äldreboende: