• Halmstads webbplatser

Aktiviteter och stöd för seniorer

Är du över 65 år och behöver stöd för att leva ett aktivt liv? Du kanske har behov av att stärka kroppen, upprätthålla rutiner, komma ut på aktiviteter eller bara prata med någon. Här finns även tips på digitala aktiviteter och hjälp med tekniken.

Mötesplatser

Det finns många öppna mötesplatser för seniorer. Här kan du kan ta en lunch eller fika tillsammans med andra. På mötesplatserna kan du delta i aktiviteter. Läs mer här:

Balansträning, sittgympa och yoga

Kom och träna upp din balans och styrka. En god balans och smidighet ökar rörelseförmågan och säkerheten och minskar därför risken och rädslan för fallolyckor. Du kan träna på egen hand hemma, eller tillsammans med andra på Bäckagård, Nyhems- och Karl XI:s äldrelägenheter. Aktiviteten är kostnadsfri. Ingen anmälan krävs.

Träna hemma

Balansträning och sittgympa på Bäckagårds korttidsboende

Måndagar: 10.00–11.15
Onsdagar: 13.30-14.45

Adress: Bäckagårdsvägen 47, Halmstad
Följ skyltarna mot träningssalen på entréplan.

Balansträning i Nyhems äldrelägenhetshus

Dag: Torsdagar
Tid: 9.30–11.00
Adress: Långgatan 27, Halmstad

Balansträning och yoga i Karl XI:s äldrelägenhetshus

Balansträning

Dag: Tisdagar
Tid: 10.45–11.45

"Yogi mjuk och stark"

Dag: Torsdagar
Tid: 10.30–11.45

Adress: Källegatan 3, Halmstad

"Yogi mjuk och stark" i Pålsbo äldrelägenhetshus

Dag: Tisdagar
Tid: 13.45–14.30
Adress: Pålsbovägen 18

Aktivitetsgrupper

Dessa grupper behöver du anmäla dig till. Det gör du genom att kontakta kommunen.

För dig med nedsatt minne

Gruppen ”Minnenas café” är till för dig som har ett nedsatt minne och behov av sociala aktiviteter. Träffarna kan bestå av berättelser, allsång och musik, sittgympa, spel och en trevlig kaffestund. Gruppen träffas någon gång i veckan.

För dig över 65 år med demensdiagnos

Aktivitetsgruppen "Klubb Kreativ"

Klubb Kreativ har stängt tills vidare.

Svalans dagverksamhet

Svalans dagverksamhet erbjuder dig möjlighet till en aktiv och meningsfull tillvaro tillsammans med andra i liknande situation. Aktiviteterna anpassas efter dina önskemål och förutsättningar.

För dig med en fysisk funktionsnedsättning

Du kan vara med i en aktivitetsgrupp där ni gör aktiviteter efter behov och intresse, som till exempel mjukträning, sittgymnastik, boule och curling. Gruppen träffas en eftermiddag i veckan.

Digital underhållning

Frågesport

Radioprogrammet Radiokakan

Radiokakan är till för dig som är äldre och känner dig ensam under pandemin, covid-19. Programmet sänds två gånger i veckan i Radio Halmstad, 88,6 MHz. Det går också att lyssna i efterhand på nätet.

Kultur för livet – halländsk seniorkultur online

Hallands bildningsförbund i samverkan med kommunerna och Region Halland, har utvecklat en digital plattform på Youtube, där du kan ta del musikunderhållning av halländska artister. Här kan du även utöva sittgymnastik, sätta balansen på prov eller delta i en musikalisk frågesport. Mycket nöje!

Hjälp med tekniken

Självstudier

Behöver du bli bättre på använda digitala verktyg och tjänster? På Digitalhjälpen och SeniorNet finns information, guider, länkar och instruktionsfilmer som hjälper dig att exempelvis handla på nätet, umgås digitalt och bli bättre på att använda digitala tjänster som kan underlätta vardagen.

Digitalhjälpen som är framtagen av Post- och telestyrelsen (PTS).

IT-support på Alla hjärtans hus

Föreningen SeniorNet erbjuder kostnadsfria föredrag samt hjälp med olika digitala tjänster på Alla Hjärtans Hus.

Föredrag

Torsdagar ojämna veckor
13.30–14.30

IT-café

Torsdagar ojämna veckor
14.45–15.45

Digital fixare – praktisk hjälp med IT i vardagen

Är du över 75 år och tycker att det digitala är krångligt? Kommunens digitala fixare kan hjälpa dig att installera och använda appar, digitala tjänster, sociala medier eller andra kommunikationsverktyg som du behöver i vardagen. Även du som är under 75 år men som har hemtjänstinsatser eller bor på äldreboende kan få hjälp.

Boka en aktivitetsledare

Önskar du information om aktiviteter eller mötesplatser? Du som är 65 år eller äldre är varmt välkommen att "boka en aktivitetsledare". Ett möte utformas utefter dina önskemål och kan vara fysiskt eller på telefon. Tillsammans med aktivitetsledaren kan ni:

  • Gå gemensamt till en mötesplats eller aktivitet.
  • Samtala hemma om utbud av aktiviteter.
  • Mötas på Alla Hjärtans Hus för en pratstund.

Aktivitetsledarna följer folkhälsomyndighetens riktlinjer för hygien och skyddsutrustning. Kontakta kommunen för att boka en aktivitetsledare eller få mer information.

Prata med en medmänniska

Känner du dig ensam? Då kan du ringa och prata med en medmänniska på Röda korset: