Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Europa Direkt Halland

Europa Direkt är hallänningarnas medborgarkontor för EU-frågor. Söker du information om EU:s politik eller vill veta mer om dina rättigheter och möjligheter som EU-medborgare? Här får du hjälp att hitta svaren på dina frågor.

Europa Direkt Halland har sitt kontor på Halmstads stadsbibliotek men arbetar i hela Halland. Europa Direkt arrangerar föreläsningar, seminarier och evenemang kring aktuella ämnen.

Exempelbild

Om Europa Direkt Halland

Exempelbild

Dina möjligheter – arbeta, resa, studera eller handla i EU

På gång: april 2017

Den 7 april anordnade Europa Direkt Halland tillsammans med Europa Direkt Jönköpings län gymnasierollspelet Model EU som gick av stapeln i Halmstad. Fem gymnasieklasser satte sig in i rollen som europaparlamentariker och tävlade om 10 000 kr till klasskassan. Europaparlamentarikerna Cecilia Wikström (L/Alde) och Jakop Dalunde (Mp/Gröna) föreläste och utsåg vinnande klass som var från Kattegattsgymnasiet i Halmstad. Utöver vinsten på 10 000 kr fick vinnande klass erbjudandet att besöka Jakop Dalunde i Bryssel och uppleva Europaparlamentet på riktigt!

EU är ständigt under utvecklingen och graden av integration mellan EU:s länder varierar beroende på område. En del EU-beslut berör främst näringslivet och andra beslut berör medborgarens rättigheter. Samtidigt som EU ska förhandla Brexit med Storbritannien och opinionen för EU svajar i flertal Europeiska länder, så fattas nya beslut i Bryssel som berör europeiska medborgares rättigheter och möjligheter. Är du intresserad av att veta mer vad som är på gång i EU? Kontakta oss på Europa Direkt så kan vi komma till din arbetsplats, skola eller organisation för att prata om EU. Vi anpassar föreläsningen efter målgrupp.

 

Ställ en fråga
Följ Europa Direkt Halland på Facebook

Finansiärer av projektet

Halmstads kommun driver Europa Direkt i samarbete med Europeiska kommissionen och med stöd av Region Halland.

Projektet finansieras av: Region Halland, Halmstads kommun och medfinaniserat av EU