Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Europa Direkt Halland

Europa Direkt är hallänningarnas medborgarkontor för EU-frågor. Söker du information om EU:s politik eller vill veta mer om dina rättigheter och möjligheter som EU-medborgare? Här får du hjälp att hitta svaren på dina frågor.

Europa Direkt Halland har sitt kontor på Halmstads stadsbibliotek men arbetar i hela Halland. Europa Direkt arrangerar föreläsningar, seminarier och evenemang kring aktuella ämnen.

Exempelbild

Om Europa Direkt Halland

Exempelbild

Dina möjligheter – arbeta, resa, studera eller handla i EU

På gång: januari 2017

EU-kommissionens arbetsprogram för 2017 använder titeln ”Ett EU som skyddar, försvarar och sätter medborgarna i centrum”.länk till annan webbplats Likt tidigare år kommer EU-kommissionen att fokusera på de stora sakerna och förverkliga President Junckers 10 prioriteringar. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har identifierat de viktigaste EU-frågorna och politiska processer att följa under 2017.länk till annan webbplats

Du som är intresserad av att söka en av EU-kommissionens betalda praktikplatser kan besöka infoträff/skrivarstuga i Göteborg den 16 januari.länk till annan webbplats För att praktisera på EU-kommissionen behöver du ha en kandidatexamen, men det spelar ingen roll om du är statsvetare, jurist, kemist eller språkvetare. Alla studieprofiler behövs.

Är du lärare ska du komma ihåg datumet 13 januari, eftersom det är deadline för att söka om att bli skolambassadör för EUlänk till annan webbplats. Skolambassadörer stöttar och inspirerar kollegor i arbetet med att undervisa om EU och Europa. Det kan innebära att själv genomföra aktiviteter eller samverka med lokala aktörer, till exempel Universitets- och högskolerådets regionala nätverk, Europa Direktkontor och elevambassadörer där de finns.

Ställ en fråga
Följ Europa Direkt Halland på Facebook

Finansiärer av projektet

Halmstads kommun driver Europa Direkt i samarbete med Europeiska kommissionen och med stöd av Region Halland.

Projektet finansieras av: Region Halland, Halmstads kommun och medfinaniserat av EU