Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

TelefonÖppettider för besökareBesöksadress
035-13 70 00Måndag-torsdagRådhuset, Kyrkogatan 5
 Kl. 08.00 - 17.00 
TelefontiderFredagPostadress
Måndag-torsdagKl. 08.00 - 16.00301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 17.00  
Fredag E-post
Kl. 07.00 - 16.00Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstads kommunarkiv
- vi vårdar Halmstads historia

Begränsade öppettider:

Under vecka 30 är kommunarkivet stängt.


Var finns vi?

Ni hittar oss på Patrikshillvägen 7, i bottenplanet på Patrikshills äldreboende.

Öppettider

Vi har öppet måndag till fredag kl. 09.00-12.00. Detta är kommunarkivets normala öppettider - begränsningar kan förekomma.

Personal

Vi som arbetar i arkivet, och som gärna hjälper dig är: Arkivarie Anders Ingemarsson, arkivassistenter Ulla Christine Nilsson och Ameli Calebson.

Kopiering

Du får gärna använda vår kopiator. 9 kopior är gratis, tar man fler kostar det 3 kronor/kopia, enligt kommunens avgiftstaxa.

Sekretess

Vissa handlingar i kommunens arkiv omfattas av sekretess. Detta gäller handlingar och akter som är yngre än 70 år. Om du vill se handlingar som innehåller sekretess måste vi veta vem du är och vad du behöver uppgifterna till för att vi ska kunna ta ställning till om du kan få tillgång till informationen.

Kommunarkivet är slutarkiv för de kommunala myndigheterna och bolagens arkiv. Vi har beviljats inlåningsrätt från Riksarkivet vilket innebär att vi kan låna in arkivhandlingar från andra arkivinstitutioner i landet.

En av våra främsta uppgifter är att tillhandahålla handlingar enligt offentlighetsprincipen. Utbildning och information till anställda, i arkiv- och dokumenthanteringsfrågor, är också en viktig del av våra arbetsuppgifter.