Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Det kommunala bolaget Halmstads Energi och Miljö AB (HEM) har fått en ny vd. Bolagets styrelse har beslutat att Monica Karlsson, nuvarande vd för Energimarknadens Informationsväxel tar över uppdraget i oktober.
– Det är mycket glädjande att kunna välkomna Monica Karlsson till uppdraget att utveckla HEM som mötesplats och drivkraft för arbetet med energi- och avfallsfrågor. Vi får genom Monica Karlsson en erfaren och framgångsrik ledare med ett stort kontaktnät inom energi-Sverige som kommer att bidra till att lyfta HEMs verksamhet. Särskilt intressant blir arbetet med energiomställningen, säger Roger Orwén, ordförande för HEM.
Monica Karlsson är 55 år och bor för närvarande i Stockholm. Hon arbetar sedan cirka 2,5 år tillbaka som vd för Energimarknadens Informationsväxel (EMIX) och har 30 års erfarenhet inom energibranschen från bland annat uppdrag inom Vattenfall, NetCircle och Svensk Energi. Monica Karlsson har gedigna ledarerfarenheter genom sina olika chefspositioner som bland annat ekonomichef, produkt- och marknadschef, affärsområdeschef och affärsutvecklare. Hon hade under Monika Karlsson, ny vd flera års tid dessutom styrelseuppdrag i branschen, bland annat för Uppsala Energi och Västbergslagens Kraft och Gotlands Energi.

– Jag ser med tillförsikt fram emot mitt nya uppdrag att tillsammans med personalen ytterligare utveckla HEM:s affärsområden, där jag hoppas kunna bidra till lösningar för kommande utmaningar så som att skynda på omställningen till förnybara energiformer. Jag tror att HEM har goda förutsättningar att utvecklas och växa, säger Monika Karlsson.

Fram till dess att Monica tillträder sin tjänst 1 oktober kommer Lars Bernhardsen att upprätthålla rollen som vd.

HEM kommer att hålla presskonferens 6 juli, kl 11 på Westerbergsgata 10, våning 7 där bland annat Monica Karlsson presenteras närmare.

För mer information kontakta:


Roger Orwén, styrelseordförande Hem, tel 070-438 50 43
Monica Karlsson, tel 070-539 55 21

Fakta Halmstads Energi och Miljö:


Koncernen Halmstads Energi och Miljö består av Halmstads Energi och Miljö AB med dotterbolag Halmstads Energi och Miljö Nät AB. Omsättningen är cirka en miljard kronor och koncernen har cirka 260 anställda. HEM är ett brett och samhällsnyttigt företag som arbetar för sina kunders och miljöns bästa inom avfall, återvinning, fjärrvärme och andra el- och energitjänster.

Halmstads Energi och Miljös webbplats.länk till annan webbplats