Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Mellan augusti och oktober kommer Centerpartiets kommunråd Henrik Oretorp att vara föräldraledig och under tiden kommer han ersättas av Centerpartiets gruppledare i kommunfullmäktige, Jenny Axelsson.
– Det är en fantastisk möjlighet vi har i Sverige att kunna vara hemma med våra barn. Jag kommer att använda mig av den möjligheten i höst och det känns väldigt bra att Jenny Axelsson tar min plats som kommunråd under den tiden, säger Henrik Oretorp, kommunråd för Centerpartiet.
Innan kommunrådet Henrik Oretorp (C) kan gå hem på föräldraledighet behöver kommunfullmäktige dock godkänna hans ansökan om entledigande och ge sitt godkännande till att Centerpartiets gruppledare Jenny Axelsson ersätter honom som kommunråd. Kommunfullmäktige förväntas fatta beslut i frågan på sitt sammanträde den 19 juni.

– Jag tycker att det känns jätteroligt och stimulerande att få den här chansen, Jag kommer att fortsätta att arbeta utåtriktat och besöka kommunens verksamheter såväl som organisationer och företag för att lyssna in hur de arbetar och vilka frågor det är viktigt att vi arbetar med, säger Jenny Axelsson (C), gruppledare för Centerpartiet.

Henrik Oretorp kommer dock behålla sitt uppdrag som ordförande i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott och med andra ord inte ta helt ledigt från politiken.

För mer information kontakta:


Henrik Oretorp (C) kommunråd, 035-13 75 02
Jenny Axelsson (C), gruppledare Centerpartiet, 070-356 38 64