Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Tisdag 24 januari kommer politiker, representanter från Halmstads kommun och Halmstads Citys styrelse att besöka handlare i centrum. Besöken syftar till att berätta om projektet "Stadens hjärta - centrumutveckling i fokus" och att bjuda in till ett möte kring projektet som kommer att hållas den 8 februari.

Stadens hjärta är ett samarbetsprojekt mellan Halmstads kommun, Halmstads City och fastighetsägarna Halmstad. Syftet med projektet är att skapa bättre samverkan mellan kommun och näringsliv för att kunna utveckla och förbättra stadskärnans attraktivitet. Samtidigt siktar man på att bli Årets stadskärna och att nå föreningen Svenska Stadskärnors kvalitetsmärkning, som är en förutsättning för att få utmärkelsen.

Även förra året gjordes butiksbesök inom ramen för utvecklingsprojektet. Då diskuterades hur stadskärnan kan utvecklas inom kultur, utbud, stadsmiljö och evenemang. Med hjälp av synpunkter som kom in då och vid andra diskussionstillfällen, har man nu tagit fram ett förslag på åtgärder, ett program kring mål och strategi för att utveckla centrum, samt förslag på nya organisations- och samverkansformer.

– Det ska bli intressant att möta näringsidkarna för att få reaktioner på de förslag vi har tagit fram. På så sätt får vi reda på om vi har fångat upp vad de prioriterar, säger Henrik Oretorp ordförande samhällsbyggnadsutskottet (C).

Programmet för fortsatt utveckling av stadskärnan och de konkreta projekt som planeras i city presenteras på mötet 8 februari. Dialogmötet är en av flera aktiviteter under projektets gång och förutom de besökta handlarna är samtliga av Halmstads Citys medlemmar och fastighetsägare i centrum inbjudna. Under mötet och fram till och med 2:a april finns möjlighet att lämna synpunkter på programmet.

– Genom nya samverkansformer kan vi utveckla centrum mer effektivt på flera olika sätt och fler aktörer kan känna delaktighet. En delaktighet som måste mynna ut i konkreta politiska förslag, säger kommunrådet Anders Rosén (S).

Deltagarna på tisdagens aktivitet kommer att gå gemensamt från Rådhusets entré vid 13.15 och besöka butiker fram till 15.30. Medverkande politiker är bland annat kommunstyrelsens ordförande Carl-Fredrik Graf (M), ordförande i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Henrik Oretorp (C) samt kommunråden Suzanne Åkerlund (FP), Aida Hadzialic (S) och Anders Rosén (S).

För mer information kontakta:


Carl Fredrik Graf (M), kommunstyrelsens ordförande, 035-13 73 04
Henrik Oretorp (C), ordförande samhällsbyggnadsutskottet, 035-13 75 02
Suzanne Åkerlund (FP), kommunråd, 035- 13 73 65
Aida Hadzialic (S), kommunråd 0706-43 69 70
Anders Rosén (S), kommunråd 0762-45 06 29
Mattias Bjellvi, Samhällsbyggnadskontoret, 035-13 72 03
Ida Andersson, Halmstads City, 035-13 73 50