Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kategorinyheter för RSS-export

Bygga, bo & miljö

 • Nytt sotarföretag i Halmstads kommun
  Nu är kommunens upphandling gällande sotning och brandskyddskontroll klar. Från och med den första januari 2019 är det företaget GÖSAB sotning som ansvarar för verksamheten i Halmstads kommun och i samband med det startar de upp en filial med lokala sotare.
 • Unik mötesplats för va-frågor i Halmstad
  - VAK 2019

  Den 13-14 mars 2019 äger den årliga nationella konferensen Vatten Avlopp Kretslopplänk till annan webbplats rum i Halmstad. En konferens där handläggare, teknikleverantörer och experter inom vatten och avlopp samlas för att diskutera aktuella frågor och utbyta erfarenheter.
 • Kvarteret Borgen vinnare av Halmstads arkitekturpris 2018
  Det fullspäckade schemat med aktiviteter på Stadens dag avslutades med utdelning av Halmstads arkitekturpris. Byggnadsnämndens ordförande Kjell Helgesson (C) gratulerade segraren och beskrev vinnaren enligt följande:
 • Kokningsrekommendationen i Simlångsdalen tas bort
  De bakterier som funnits i vattnet i delar av Simlångsdalen är nu borta och därför behöver dricksvattnet inte längre kokas.
 • ​​​Årets Stadens dag fokuserar på "mitt Halmstad"
  På lördag den 1 september är det dags för Stadens dag och i samband med det offentliggörs det också vem som vinner Halmstads arkitekturpris 2018. Blir det Bostadsrättsföreningen Tallvik i Stenhuggeriet som tar hem det, eller kanske det nya kvarteret Borgen på Söder? Nytt för i år är att Halmstadborna har röstat fram vem som vinner priset.
 • Boende i Simlångsdalen måste koka sitt vatten (uppdaterad information finns)
  Bakterier har upptäckts i vattenreservoaren i Simlångsdalen och en kokningsrekommendation är utfärdad för alla boende som har kommunalt vatten.
 • Eldningsförbud och bevattningsförbud hävs i Halmstad och Laholm
  Den senaste tidens nederbörd och en gynnsam prognos för vädret framåt gör att bevattningsförbudet hävs omedelbart och eldningsförbudet hävs klockan 09 på tisdagen.
 • Var varsam med livsmedel
  Under juli har många i Sverige insjuknat i ehec och de flesta av dem har smittats av samma typ av ehec. Det finns inga rapporterade fall i Halmstad, men livsmedelsinspektörerna vill ändå dela med sig av vad man ska tänka på för att undvika eventuell smitta.
 • Flugor - vad tar man sig till?
  Det är många som upplever att det är väldigt mycket flugor i sommar. Miljöförvaltningen har fått in ett flertal ärenden och frågor kring insekternas framfart. Flugor trivs och förökar sig i värmen, men det finns åtgärder man kan vidta hemma för att minska antalet.
 • Fler smarta papperskorgar i Halmstad
  Papperskorgar som meddelar när de är fulla, som håller råttor och fåglar ute och som rymmer fem gånger mer skräp än våra äldre papperskorgar – fler Bigbellies har kommit till stan…och fler ska det bli!

Barn & utbildning

 • Nytt avtal för miljövänliga och giftfria leksaker
  Halmstad har som en av de första kommunerna i Sverige upphandlat inköp av helt giftfria leksaker som endast är gjorda av naturmaterial. Avtalet är ytterligare ett steg i arbetet med att minska barn och ungdomars exponering av farliga ämnen i förskola och skola.
 • Ny möjlighet till uppehållstillstånd för gymnasiestudier
  Riksdagen har beslutat om en ny möjlighet till uppehållstillstånd för vissa unga vuxna som kom till Sverige som ensamkommande barn och drabbats av lång handläggningstid (prop. 2017/18:252). Reglerna börjar gälla den 1 juli 2018.
 • Så ska simkunnigheten öka bland kommunens barn och unga
  Simkunnigheten och förutsättningarna för att kunna lära sig simma varierar bland eleverna i Halmstads kommun. Därför startar i höst ett pilotprojekt med sikte på att ge alla elever samma möjligheter.
 • Verksamhet som vanligt på hotade skolor
  Under förra veckan riktades hot mot tre olika skolor i Halmstads kommun. Skolledningen tog hoten på största allvar och de polisanmäldes direkt. Den här veckan är skolorna påsklovsstängda, men förskolor, fritids och lovskolor har öppet som vanligt. Närvaron är hög och det är lugnt på de berörda skolorna.
 • Hot har riktats mot några skolor i Halmstads kommun
  Under de senaste dagarna har det riktats hot mot tre olika skolor i Halmstads kommun.
 • Välkommen till UF-mässa på Sturegymnasiet
  På mässan den 15 februari visar eleverna på Sture upp sina UF-företag (Ung företagsamhet), berättar om sina affärsidéer, demonstrerar och säljer sina produkter. En spännande eftermiddag.
 • Utbildningsexpedition till Indonesien för Kattegattelever
  En ny forskningsinriktad specialiseringskurs ger elever på naturvetenskapsprogrammet da Vinci, möjlighet att bedriva miljöforskning både i teorin och i praktiken. I fokus står forskningsprojekt knutna till regnskog och korallrev, och en utbildningsexpedition till Indonesien.
 • Surfplattor och datorer stulna vid skolinbrott
  Vid ett inbrott på Östergårdsskolan under natten till onsdagen så stals drygt 500 iPads och datorer som skulle delas ut till eleverna i nästa vecka. Polisen utreder inbrottet.

Miljö & Energi

Näringsliv & Arbete

 • Är du nyfiken på att starta eget företag?
  Boka in dig på Entreprenörskolan med start 11/9. Utbildningen är kostnadsfri och erbjuder sju innehållsrika kvällar för dig som nyligen har startat, funderar på eller står inför att starta företag.
 • Halmstad överträffar målet för Nöjd kund index 2017
  I början av maj presenterades 2017 års sammantagna resultat av SKL:s löpande kvalitetsmätning Insikt som Halmstads kommun deltar i. Siffrorna överträffar politikens mål och inom såväl myndighets- som serviceområdena ligger betygen på väl godkänt.  
 • Halmstad klättrar i SKL:s undersökning kring företagsklimat
  Företagen i kommunen ger Halmstads kommun allt bättre betyg för servicen kring myndighetsärenden. Sedan mätningen 2012 har Halmstad klättrat från 160:e plats till 2017 års ranking på 51:a plats.
 • Färre bygglov krävs i de nya riktlinjerna för uteserveringar
  Flertalet åtgärder, bland annat staket och parasoller, blir bygglovsbefriade och staketen får vara högre än tidigare på stadens uteserveringar. Det är några av nyheterna i de nya riktlinjer för uteserveringar som Halmstads kommun tagit fram.
  – Riktlinjerna verkar för en öppen, inbjudande och livlig miljö. Vi vill jobba för en attraktiv och konkurrenskraftig stadskärna, säger Kjell Helgesson (C), ordförande i byggnadsnämnden.

 • Välkommen till nätverksforum om kommunens upphandlingar!
  Den 8 februari arrangerar Halmstads kommun en nätverksträff om upphandling, tillsammans med HEM och HFAB.

Omsorg & Stöd

 • Svalkande åtgärder och mer dryck och frukt till äldre
  I den värmebölja som råder har hemvårdsförvaltningen beslutat att de äldre som får sin mat levererad av kommunen ska få gratis mineralvatten och frukt. Samtidigt minskar personalen ner på fysiskt ansträngande arbetsuppgifter så som dammsugning för att istället fokusera på att svalka kunderna.
 • Halmstad etta i tillgänglighetsbarometern för andra året
  I Tillgänglighetsbarometern 2018 som nu offentligjorts rankas Halmstad som landets främsta kommun i arbetet med tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning.
 • Ny teknik kan leda till fler mänskliga möten enligt Halmstadborna
  Halmstads invånare visar både nyfikenhet och acceptans för ny välfärdsteknik. Man ser möjligheter för hur teknik kan förenkla och förbättra flera delar i livets olika stadier, i med- och motgångar. Det framgick efter kommunens senaste invånardialog om välfärdsteknik.
 • Klart med ny entreprenör för 16 gruppbostäder
  Det står nu klart vem som tagit hem de två upphandlingarna kring 16 gruppbostäder inom ramen för socialnämndens verksamhetsområde.
 • Nytt arbetssätt för att signera ordination och överlämning
  Från och med den 2 maj kommer alla signeringar som görs vid överlämning av läkemedel eller vid hälso- och sjukvårdsordinationer i Halmstads kommun att vara digitala.
 • Mer fokus på framtidens äldremat
  Nu satsas det extra på framtidens äldremat. Syftet är att prioritera och utveckla arbetet med mat och måltider på Halmstads olika äldreboenden.
 • Ny upphandling av gruppbostäder
  Socialnämnden har beslutat att genomföra en ny upphandling av cirka en tredjedel av kommunens gruppbostäder inom ramen för lagen om offentliga upphandlingar (LOU). Det handlar om 16 gruppbostäder uppdelat på två upphandlingar med åtta i varje.
 • Stort intresse för hälsoprojektet Satsa friskt
  Det tio veckor långa träningsprogrammet "Satsa friskt" som är anpassat för personer från 79 år och uppåt har fått in fler än 300 intresseanmälningar. Nu meddelar hemvårdsförvaltningen att alla som ansökt om att vara med i projektet kommer att få en plats. Ett brev med inbjudan till en informationsträff har skickats hem till alla personer som gjort en intresseanmälan.
 • Pingisens fördelar för seniorer
  Det råder pingisyra i Halmstad inför Lag-VM i vår, så även på några av stans äldreboenden och servicehus som nyligen försetts med pingisbord för de äldre att nyttja. Pingis är en sport och aktivitet för alla åldrar som förutom glädje även för med sig flera fördelar.
 • Smarta hem för äldre i Getinge
  Visst hade det varit skönt att se vem som ringer på ytterdörren utan att behöva låsa upp? Eller att slippa famla runt i mörkret när man går upp på toaletten mitt i natten? Det här är bara några exempel som nu blir verklighet när sex äldrelägenheter på Begonian i Getinge har utrustats med nya smarta digitala lösningar.

Trafik & infrastruktur

Uppleva & Göra

 • Pengalabbet – ett interaktivt spel om ekonomi för barn och unga
  Den 21 september invigs Pengalabbet, ett interaktivt spel riktat till barn och unga som går ut på att lära sig hantera och ta ansvar för en månadslön.
 • Behov av satsning på musik och kultur i hela Halmstad lyfts fram i kulturenkät
  I arbetet med att ta fram en kulturstrategi för Halmstads kommun har invånarna fått tycka till om kulturen i dag och i framtiden. Analysen av enkätsvaren som nu gjorts visar att Halmstadborna är mest nöjda med biblioteken, och gärna ser satsningar på musik och kultur i hela Halmstad.
 • Handbollslandslaget VM-laddar i Halmstad
  De svenska handbollsherrarna har valt Halmstad som bas i sina förberedelser inför VM i januari. Laget kommer att träna och spela VM-genrepet i Halmstad Arena mot Ryssland den 6 januari.
 • Kontraktet är klart – Stadium Sports Camp stannar i Halmstad

  Tvåtusen deltagare, tvåhundra sommarjobb och över en miljon kronor till lokala föreningar. Det är resultatet efter Stadium Sports Camps två år i Halmstad. Nu har ett nytt treårigt kontrakt skrivits och därmed fortsätter satsningen på läger för unga.
 • Motionsslinga plockas bort
  Den populära motionsslingan vid Trottaberg kommer inom kort att monteras ner. Markägarna och kommunen kan inte komma överens om villkoren för motionsslingan och nu undersöks om den kan flyttas till en annan plats i närheten.
 • Avrådan från bad i Steninge (upphävd)
  De badvattenprover som tas regelbundet under sommarmånaderna visar att badvattnet just nu är otjänligt i Steninge. Halmstads kommun avråder därför från bad tills vidare.
 • Roy Hodgson på Wall of fame
  Den elfte idrottsprofilen som hyllas med ett porträtt i arenan.
 • Fritt fram för bad i Steninge
  De nya prov som tagits på badvattnet i Steninge visar att vattenkvaliteten vid stranden återigen håller god kvalitet och därför avråder kommunen inte längre från bad.

 • Strandrensaren minskar sårskadorna och håller rent på landets mest populära strand
  Tylösand har nyligen utsetts till Sveriges mest populära badstrand. För andra året i rad. En starkt bidragande orsak till det är det trettiotal tjejer och killar som under säsongen arbetar med renhållning på och vid stranden. Till sin hjälp har man nu också en väldigt effektiv maskin som personalen kallar ”strandrensaren”. Den har drastiskt minskat antalet sårskador bland badgästerna.
 • Johanna Arvidsson får Lars Johanssons stipendium
  Årets mottagare av Lars Johanssons stipendium heter Johanna Arvidsson. Johanna, född 1983, började sin konstnärliga bana i Halmstad och är numera verksam i Göteborg. Nästa år kommer hon att ställa ut på Halmstads konsthall. Stipendiesumman är 100 000 kronor.

Kommun & politik