Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kategorinyheter för RSS-export

Bygga, bo & miljö

 • Restaurang Salt måste rivas i väntan på ny detaljplan
  Den detaljplan som pekar ut en ny etableringsplats för restaurang Salt är ännu inte färdig, och i väntan på planen måste byggnaden belägen på klipporna vid Tylösand rivas. Salt har haft ett tidsbegränsat bygglov på nuvarande plats och eftersom det gått ut beslutade byggnadsnämnden på onsdagen att restaurangen måste tas bort inom tre månader, annars utdöms vite.
 • Bevattningsförbudet upphävs – men fortsätt spara vatten
  Det regn som fallit över södra Halland börjar nu långsamt ge effekt även på grundvattennivåerna. Därför upphävs bevattningsförbudet i Halmstads och Laholms kommuner med omedelbar verkan. Mycket mer nederbörd krävs dock för att helt normalisera nivåerna, så varje liter vatten som kan sparas i höst och vinter kommer att vara viktig nästa sommar.
 • Tillfälliga busskurer ger resenärerna regnskydd på Stora torg
  Den nya gatumiljön på Stora torg ska få väl anpassade busskurer som passar ihop med omgivningen och samtidigt har rätt dimensioner för att skydda resenärerna för väder och vind. Under tiden ställs det upp tillfälliga busskurer på torget.
 • Vatten pumpas bort i Getinge
  Uppdaterad: söndag 29 oktober 2017Under torsdagseftermiddagen började Halmstads kommun pumpa bort vatten från Gärdesvägen och Klockarevägen i Getinge. Marken är mättad av den senaste tidens regn och överflödigt vatten pumpades bort i förebyggande syfte.Under helgen har räddningstjänsten haft bevakning av Suseån och Nissan, via de flödesmätare som finns i åarna. Trots en del nederbörd under natten mot söndag så är läget stabilt och inga vidare åtgärder krävs.
 • Inget ”bygglov över disk” den 27 september
  Bygglov över disk den 27 september är inställt på grund av att personalen är på utbildning och återkommer som vanligt den fjärde oktober.
 • En månadsnederbörd på ett dygn – men grundvattennivåerna är fortsatt låga
  Nya siffror visar att det under förra fredagen föll nästan lika mycket regn i Trönninge som det annars gör en normal månad. Det är del av förklaringen till varför dag- och spillvattennäten blev överbelastade. Samtidigt är grundvattennivåerna fortfarande på rekordlåga nivåer.
 • Parkeringen vid Skatteverket stängs på måndag
  På måndag, den 11 september, stänger parkeringsplatsen vid Skatteverket, Fredriksvallsgatan i Halmstad. Anledningen är att bygget av det nya parkeringshuset nu påbörjas.
 • Flygplatsen kammade hem arkitekturpriset
  Nya Halmstad City Airport fick en flygande start och vann på lördagen byggnadsnämndens arkitekturpris, som i år firar 20-årsjubileum.
 • Vattenproduktionen stabil under sommaren men bevattningsförbud kvarstår
  Nivåerna i de grundvattenmagasin som används för kommunal dricksvattenproduktion är fortsatt mycket låga, men tack vare invånarnas, besökarnas, näringslivets och de offentliga verksamheternas minskade konsumtion har vattenförsörjningen kunnat upprätthållas under sommarmånaderna.
 • Informationssatsning ska få fler att satsa på solel
  I år satsar Halmstads kommun extra mycket på att informera om möjligheterna med solel. Bland annat ges det en lunchföreläsning på temat den 5 september.– Solceller har sjunkit drastiskt i pris på senare tid och är idag en lönsam investering för många villaägare, säger Pernilla Widstam, energi- och klimatrådgivare.

Barn & utbildning

 • Konflikt på Österledsskolan i Oskarström
  Under torsdagen var ett antal elever på Österledsskolan involverade i ett större bråk. Lärare kunde snabbt avbryta bråket och polis kallades till platsen.
 • Lineheds förskolebarn tog första spadtaget
  Halmstads kommun bygger för framtiden på Linehed. Nu ska en ny förskola med tolv avdelningar byggas på området. I dag tog förskolebarn, politiker och pedagoger det första gemensamma spadtaget.
 • En gripen efter hot mot skola
  En högstadieelev uttalade på måndagen ett hot mot Östergårdsskolan i sociala medier. Hotet polisanmäldes och eleven är nu gripen av polis.
 • Brand vid Dungens förskola på Fyllinge
  I onsdags kväll började en barnvagn brinna intill fasaden vid Dungens förskola. Delar av fasaden blev brandskadat och det är rökskador invändigt.
 • Jessica Geijer utvald till årets bästa UF-lärare i Halland
  I måndags den 24 september fick Jessica ta emot priset på UF (Ung Företagsamhets) Hallandskontor. Till vardags jobbar Jessica på Kattegattgymnasiet i Halmstad.
 • Bråk på gymnasieskola – elev lindrigt skadad
  En elev blev lindrigt skadad efter ett knivbråk på Kattegattgymnasiet på fredagen. Skolan har informerat elever och vårdnadshavare om det som inträffat. Den skadade eleven plåstrades om på skolan och fördes sen till sjukhus för kontroll.
 • Kommunens gymnasie-elever deltar i totalförsvarsdag
  Till följd av arbetet i Försvarsmaktsråd Halland genomförs en informationsdag för gymnasieelever om det Svenska totalförsvaret. Länsstyrelsen i Halland håller samman de civila delarna medan Halmstads garnison står för de militära inslagen.
 • En ny dygnet-runt förskola planeras
  Barn- och ungdomsnämnden beslutade i dag, den 23 augusti, att ge barn- och ungdomsförvaltningen i uppdrag att ta fram ett lokal- och funktionsprogram för en dygnet-runt verksamhet. Verksamheten ska ha övernattningsplatser i den planerade nya förskolan vid Bolmensgatan.
 • Paviljonger vid Furulundsskolan
  På måndagen sammanträdde miljönämnden och beslutade att inte godkänna den anmälan om verksamhet i paviljongerna intill Furulundsskolan, som gjorts inför skolstarten i augusti. Beslutet kommer att överklagas och under tiden ärendet avgörs så kommer skolverksamheten att flytta in.
 • Två förskolebussar hyrs in
  Som en del av barn- och ungdomsnämndens verksamhetsplan med målet att ”förskoleverksamheten ska hålla en högre kvalitet” beslutade barn- och ungdomsnämnden idag att hyra två förskolebussar. Nämnden beslutade även att sänka priset på pedagogiska måltider för personal inom förskola och skola.

Miljö & Energi

Näringsliv & Arbete

 • Energicoacher hjälper företag att minska sin energianvändning
  Mindre företag i Halmstad kan nu få kostnadsfri hjälp att spara på både klimatet och plånboken genom att minska sin energianvändning. Energicoachen Ylva Jalming hjälper ditt företag att minska energiförbrukningen. Den 3 oktober anordnas en föreläsning där företag kan få handfasta tips på direkt lönsamma energiåtgärder.
 • Tre företagare nominerade till Årets Entreprenör 2017
  Först var de 30, sedan tio och nu är det tre nominerade kvar. Efter ett intensivt arbete under våren och sommaren har juryn för Halmstads kommuns årliga pris Årets Entreprenör beslutat vilka företagare som ska nomineras till priset som delas ut vid Galan för Halmstads näringsliv i november.
 • Förbättra företagarservicen
  Har du ett företag och haft ett eller flera avslutade ärenden hos kommunen mellan januari till april? Då ska du ha fått en e-post med en webbenkät. Vi är tacksamma om du tar dig tid och svarar på den. Din input bidrar nämligen konkret till vårt löpande förändringsarbete.
 • Fler möjligheter för foodtrucks och matförsäljning
  Halmstads kommun har nu sett över reglerna för foodtrucks och annan försäljning av mat i centrala Halmstad. Beslutet innebär tydligare riktlinjer för befintliga och nya näringsidkare med möjligheter till fler platser för streetfood-verksamheter i centrum.

Omsorg & Stöd

 • Personal inom omsorgen får höga betyg av de äldre
  Halmstads äldre är fortsatt nöjda med omsorgen i kommunen och högst betyg får personalens bemötande. Det visar Socialstyrelsens årliga rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden som presenterades den 18 oktober.
 • Färre ensamkommande barn – Halmstad anpassar organisationen

  Antalet ensamkommande barn och unga inom HVB och stödboenden blir allt färre och Migrationsverket anvisar få
  ensamkommande barn och unga till Halmstads kommun. Därför minskar socialförvaltningen antalet HVB och stödboendeplatser vilket i sin tur minskar behovet av antalet tjänster i verksamheten.

 • Halmstads kommun kan bli ”Årets stjärna” på White Guide Senior
  Nu ska Sveriges bästa, offentliga måltider utses. Halmstads kommun och Stina Grönevall, leg. dietist och tidigare anställd på hemvårdsförvaltningen, är nominerad i kategorin ”Årets stjärna”. Vinnaren utses på White Guide Senior galan den 19 september i Göteborg.
 • Seniormässan 19-20 september
  För tredje året i rad arrangeras en mässa för seniorer i Halmstad. Halmstads kommun är på plats för att visa upp och svara på frågor om våra konceptäldreboenden och aktiviteter för äldre i samarbete med Alla hjärtans hus.
 • Daglig verksamhet Linden i Halmstad en av sex finalister till GötaPriset
  Lindens bidrag, ”Humanitär hållbarhet” – värmeljus blir benprotes, har tillsammans med fem andra projekt nominerats som finalister till GötaPriset, Sveriges bästa utvecklingsprojekt i offentlig sektor.
 • Socialförvaltningen vill bli bättre – Du kan hjälpa oss
  Just nu pågår socialförvaltningens stora brukarundersökning som vänder sig till alla som är brukare inom socialförvaltningens verksamhet.
 • Nytt äldreboende i Söndrum planeras och ett nytt korttidsboende med möjlighet för hospice utreds
  Hemvårdsnämnden ställde sig idag, den 30 augusti, positiva till planförslaget som tagits fram för Bergsgård 1:6 m.fl. Ranagård där det bland annat planeras för ett nytt äldreboende med cirka 60 platser i Söndrumsområdet.
 • Vinnarna i bordsdukningstävlingen är framröstade
  Restaurang Akvarellen och avdelningen Ängarna på Harplinges äldreboende tog hem förstaplaceringarna för bästa bordsdukning i kategorierna "seniorrestaurang" och "äldreboende".
 • Rösta fram bästa bordsdukningen
  På midsommarafton arrangerades en dukningstävling på våra äldreboenden och seniorrestauranger i Halmstad. Du kan se resultaten på Alla Hjärtans hus och rösta på den dukning du tycker är bäst. Det går att rösta till och med den 1 augusti.
 • Rapport: Framtidens boende för äldre – vad vill Halmstadborna ha?
  Våren 2016 genomförde Halmstads kommun fem invånardialoger om framtidens boende för äldre. En av de viktigaste punkterna som invånarna framförde var önskan om ett mellanboende. En arbetsgrupp bildades i december 2016 för att klargöra vad ett mellanboende är. Detta arbete har nu resulterat i en rapport där ett önskat läge kring hur mellanboende-formatet, Plusbostäder skulle kunna utformas i kommunen.

Trafik & infrastruktur

 • Halmstads cykelvänligaste arbetsplats är utsedd
  Det blev analys- och teknikkonsultföretaget WSP som tog hem utmärkelsen som den cykelvänligaste arbetsplatsen i Halmstads kommun.
  – Det är jätteroligt att få detta pris. Alla har verkligen engagerat sig och kommit med egna förbättringsförslag på hur vi kan förenkla cyklingen i arbetet, säger Petra Sörman, miljö- och hållbarhetsstrateg på WSP.

 • Nu planteras nya träd på Storgatan
  Arbetet med att förnya Storgatan är nu inne i slutfasen.
  Som pricken över i planteras nya, spännande trädsorter som ska göra stadsmiljön grönare. Planteringen kommer att ske under onsdagen den 12 oktober.

 • Ny gång- och cykelramp vid järnvägsviadukten
  I anslutning till Halmstads resecentrum, precis väster om järnvägsviadukten, ska en ny gång- och cykelramp byggas för att få ihop cykelbanan längs Viktoriagatan med cykelbanan längs Stationsgatan. Den ersätter den trappa som ligger där idag.
 • Asfaltering av rondellen längs Enslövsvägen
  Tisdag och onsdag vecka 36 är rondellen vid Enslövsvägen/Malcusgatan/Blåsbackegatan avstängd för asfaltering. 
 • Begränsad framkomlighet förbi Resecentrum
  Under en begränsad tid kommer ett körfält i varje riktning vara avstängt förbi byggarbetsplatsen på Laholmsvägen.
 • Slutspurt för Halmstads resecentrum etapp 2
  Efter sommaruppehållet är nu färdigställandet av Halmstads resecentrum etapp 2 åter i full gång. Senare i höst ska allt vara klart.
 • Ökad säkerhet vid översvämningar i Getinge
  I dagarna börjar arbetet med att förbättra och förändra vallen utmed Klockarevägen i Getinge.
 • Gång- och cykelbron lyfts på plats – Laholmsvägen stängs av
  Halmstads resecentrum växer fram allt mer och nu är båda tornen för gång- och cykelbron på plats. Saknas gör bara själva bron! Den lyfts på plats måndagen den 5 juni. Det betyder att Laholmsvägen kommer att vara helt avstängd förbi byggarbetsplatsen från tidig morgon till eftermiddag/kväll.
 • Extrakostnad vid mobil betalning för parkering slopas
  Tidigare har operatörer tagit ut en avgift för mobila betalningar av parkering i Halmstads kommun. Från och med 1 juni gäller nya avtal med tre operatörer och då slopas den extra avgiften.
 • Parkeringsautomater stänger för gamla mynt
  Kommunens parkeringsautomater kommer att byggas om för att inte längre ta emot de gamla mynten, förutom 10-kronan som kommer att vara kvar. Arbetet med att anpassa automaterna kommer att ske etappvis och starta i början av maj.

Uppleva & Göra

 • Ny aktivitetsyta byggs i Bäckagård
  I Bäckagårdsområdet mellan Penngränd och Skulpturplatsen kommer det att byggas en ny aktivitetsyta.
 • Fredrik Ljungberg på Wall of fame
  På onsdagen sätts Fredrik Ljungbergs porträtt upp på Halmstad Arenas Wall of fame. Han hamnar i sällskap med sju andra idrottsprofiler från Halmstads kommun och är själv på plats för att motta utmärkelsen.
 • Femåringar letar efter kotten som försvann
  En igelkott har mystiskt försvunnit från sin tavla och Halmstads kommuns alla femåringar har bjudits in för att leta efter den. Närmare 1000 barn kommer under vecka 39 – 42 ta hjälp av stadens konstverk för att under en guidad konstpromenad hitta igelkotten.
 • Halmstad i toppskiktet när svenska idrottskommuner prisas
  Halmstads kommun är årets näst bästa breddidrottskommun i Sverige och hamnar på femte plats över landets bästa idrottskommuner. Det stod klart på måndagen då tidningen Sport
  & Affärer delade ut sina årliga pris.

 • Telefonundersökning om Applåd och Hjärtefrågor
  Den 1–15 oktober genomför Halmstads kommun en telefonundersökning där 1000 slumpvis utvalda kommuninvånare rings upp och ombeds besvara några korta frågor.
 • Ny belysning färgar Halmstad rosa
  Hur gör vi Halmstad lite mer upplyst? Lite hjärtligare? Lite mer till en upplevelsestad? Jo, vi tänder 71 000 rosa lampor i våra träd. Belysningen tänds nu på måndag den 2 oktober, och sammanfaller med att Rosa bandets kampanj för cancerforskningen startar.
 • Renovering av lekplatser
  Lekplatserna vid Arkitektgatan på Rotorp och Kursgårdsvägen i Nissatröm ska få sig en uppfräschning under hösten, vilket innebär att de kommer vara stängda under byggperioden.
 • Drott tillbaka i Halmstad Arena inför premiären
  Handbollsklubben Drotts damer och herrar får, trots avstängningen från spel i kommunens hallar, spela sina premiärmatcher i Halmstad Arena den 30 september. Klubben har presenterat en trovärdig betalningsplan och spel i arenan ger föreningen en möjlighet att betala av sina skulder och bilda den styrelse som krävs för att Drott ska leva vidare.
 • Premiären för Fritidsbanken i Halmstad närmar sig
  Snart startar Halmstads kommun i samarbete med Hallands idrottsförbund ”Fritidsbanken”. En fritidsbank är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Allmänheten skänker utrustning de inte längre behöver och Fritidsbanken tar tillvara och lånar ut.
 • Var med på Regnbågsdagen den 9 september
  Lördagen den 9 september ordnar RFSU-Halland en Regnbågsdag med parad för att uppmärksamma HBTQ-frågor. Halmstads kommun är, via kulturförvaltningen, en av samarbetsparterna, tillsammans med HEM och HFAB. Alla är välkomna att vara med!

Kommun & politik