Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kategorinyheter för RSS-export

Bygga, bo & miljö

 • Fler smarta papperskorgar i Halmstad
  Under hösten installeras 25 nya Bigbellies i Halmstad. Det är smarta papperskorgar som meddelar när de är fulla, som håller råttor och fåglar ute och som rymmer fem gånger mer skräp än våra äldre papperskorgar.
 • Bevattningsförbud införs i Halmstad – förbrukningen extremt hög och måste minska
  På grund av den höga förbrukningen av dricksvatten införs på torsdagen 18 juni kl. 8.00 bevattningsförbudlänk till annan webbplats i Halmstads och Laholms kommuner. Vattenverken förmår inte producera vatten i den omfattning som det går åt vilket leder till sämre tryck i ledningarna. Och en risk för att exempelvis räddningstjänsten står utan vatten för brandsläckning.
 • Dricksvattenproduktionen ökar kraftigt – alla uppmanas till minskad användning
  Dricksvattenproduktionen har den gångna helgen nått sin maximal kapacitet. Det är en utveckling som är negativ och alla i Halmstads och Laholms kommuner uppmanas nu till att tänka på hur man använder dricksvattnet smartlänk till annan webbplats.
 • Hantera miljö- och hälsoskyddsärenden via e-tjänster
  Flera ärenden som rör kommunens miljö – och hälsoskydd kan du hantera med hjälp av våra e-tjänster och din e-legitimation.
 • Kasta inte skräp i gatubrunnen
  Nedskräpning är ett stort problem i landet, även i Halmstad. Skräp kastas både på marken och i gatubrunnarna. När det regnar sköljs skräpet ner i dagvattensystemen och rinner ut i närliggande vattendrag. Till sist hamnar det i havet.
 • Fulspolning i Oskarström orsakar stora problem
  Avloppsreningsverket och pumpstationer i Oskarström har just nu väldigt stora problem med fulspolning. Alltså att det spolas ned något annat än kiss, bajs och toalettpapper i toaletten. Vilket skapar stora problem i form av stopp och skador på pumpar och ledningar.
 • Dricksvattensituationen i normalläge – men fortsatt vara vattensmarta
  Sett till den sammantagna bilden är dricksvattensituationen fortfarande i ett normalläge för säsongen. Men vi är i ett läge på året där vädret nu tenderar att bli bättre. Vilket driver på förbrukningen, och då är det extra viktigt att vi alla är förnuftiga och vattensmarta i vår vardaglänk till annan webbplats.
 • Beräkningsverktyg för vattensmarta
  Laholmbuktens VA erbjuder en möjlighet för vattensmartalänk till annan webbplats under att beräkna hur mycket regnvatten man kan samla upp och använda för att minska sin dricksvattenförbrukning.
 • Energirådgivning ger effekt i samhället
  Den kommunala energi- och klimatrådgivningen ger effekt på samhällsnivå. Det visar en nyligen avslutad effektanalys gjord av Sweco på uppdrag av Energimyndigheten. Hälften av de rådsökande privatpersonerna, företagen och organisationerna uppger att de har genomfört en eller flera energieffektiviserande åtgärder efter kontakten med energi- och klimatrådgivarna.
 • Fultvättar du också din bil?
  Ett säkert vårtecken för många är när grannarna börja tvätta bilen ute på gatan. Biltvättning som sker på gatan gör din bil ren, samtidigt som mängder av olja, kemikalier och tungmetaller rinner rakt ut i våra känsliga sjöar och vattendrag. Tvätta bilen rätt på en biltvätt som återanvänder vatten – så gör du både vattensmarta och miljömässiga vinster.

Barn & utbildning

 • Förslag på höjda avgifter för kulturskolan
  Avgifterna för Halmstads kulturskola kan höjas från höstterminen 2020. Barn och ungdomsnämnden beslutade i dag att föreslå att kommunfullmäktige fastställer nya terminsavgifter för kulturskolans verksamheter.
 • Lyckad samverkan med råd och stöd i skolmatsalar
  När Folkhälsomyndigheten beslutade om nya föreskrifter och allmänna råd om att förhindra smitta av covid-19 på bland annat skolmatsalar. Beslutade sig bygg- och miljöförvaltningen, barn- och ungdomsförvaltningen samt servicekontoret att samverka kring hur det bäst kan fungera på skolor med de nya föreskrifterna.
 • Student 2020 – en unik avslutning
  Världen är upp och ner och inget blir som tänkt när det gäller studenten men studentavslutning kommer det att bli. Vi följer de riktlinjer som finns från Folkhälsomyndigheten för att skapa en unik avslutning som förhoppningsvis kommer att minnas med värme och glädje.
 • Grundskolans skolavslutningar ställer om
  Med anledning av den rådande pandemin har barn- och ungdomsförvaltningen tagit fram råd och rekommendationer för hur förskolans och grundskolans skolavslutningar kan genomföras i år. Inriktningen är att inga avslutningar ställs in men ställs om.
 • Barnkonsekvensanalys från Halmstads kommun lyfts nationellt
  Halmstads kommun arbetar med en barnkonsekvensanalys för att utreda hur elevernas rätt till utbildning, hälsa och utveckling har påverkats av covid-19 och övergången till distansundervisning i gymnasieskolorna. Nu lyfts arbetet i en webbsänd utbildning med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).
 • Information inför studenten 2020
 • Studenten i Halmstad på ett annorlunda sätt!
  Den traditionella studentavslutningen i Halmstads kommun ställs in. Skolorna förbereder i stället avslutningar som kommer att genomföras på alternativa sätt.
 • Studenter får möjlighet till arbetserfarenhet under studietid
  Under 2020 kommer högskolestudenter inom förskola och skola att få möjlighet att arbeta deltid under sin studietid som studentmedarbetare. Satsningen inom Halmstads kommuns barn- och ungdomsförvaltning ska rusta studenterna inför deras framtida yrke och väcka intresset för kommunen som arbetsplats.
 • Brand på Vallgårdens förskola, Vallås
  Tidigt på annandagen började det brinna på Vallgårdens förskola på Vallås. Byggnaden gick inte att rädda. Förskolebarnen välkomnas till Nordala förskola i morgon, tisdag.
 • Finns förbättringar att göra inom vuxenutbildningen
  Utbildnings- arbetsmarknadsnämnden hanterade på sammanträdet den 30 mars, en granskningsrapport som gjort en genomlysning av verksamheten kring vuxenutbildningen. Där finns ett antal förslag till förbättringsåtgärder som nu ska arbetas vidare med.

Miljö & Energi

Näringsliv & Arbete

 • Vem blir Årets entreprenör?
  Nu är det snart klart vem som får utmärkelsen Årets entreprenör 2019. Lite försenat ska priset delas ut vid Guldmorgon den 26 februari.
 • Halmstad stärker insatserna för arbetslinjen
  Halmstads kommun satsar nu i sitt arbete för att stärka arbetslinjen och skapa förutsättningar för egen försörjning för människor som finns längst i från den ordinarie arbetsmarknaden.
 • Välkommen på livesänt dialogmöte:
  Hur tar vi oss igenom krisen tillsammans?

  Spridningen av coronaviruset har fått en snabb och dramatisk påverkan på samhället. Nu samlas vi för dialog om hur vi kan hitta vägar för att tillsammans hålla verksamheter igång på ett säkert sätt utan att sprida smitta - och för att kunna stötta och hjälpa varandra i rådande situation.Halmstads kommun, Polisen, Företagarna i Halmstad och Krögarföreningen bjuder nu in till dialog för dig som driver serveringsverksamhet.
 • Halmstad klättrar 39 platser i SKR:s rankning av företagsklimatet
  Från plats 123 till 84. Den klättringen har Halmstads kommun gjort sedan förra året enligt SKR:s öppna jämförelser av företagsklimatet, som presenterades under tisdagen. Branschen hotell, restaurang och underhållning har ökat sin nöjdhet allra mest, och myndighetsområdet markupplåtelse är det som företagen är mest nöjda med.
 • Råd och stöd när inspektörer ger sig ut på besöksturné
  Miljö- och hälsoinspektörer i Halmstad har gett sig ut på besöksturné för att ge råd och stöd till restauranger och barer runt om i kommunen. Arbetet är en fortsättning på en informationskampanj där bland andra restaurangägare fått skriftlig information om vilka regler som gäller för att förhindra spridningen av covid-19.
 • Paus för tillfälliga jobb på grund av högt söktryck
  Coronaviruset har gjort att fler medarbetare är hemma från arbetet än vanligt. Därför sökte Halmstads kommun nya kollegor som kunde jobba tillfälligt förra veckan.
 • Det flyter på för Hallands Hamnar
  Det går bra för Hallands Hamnar Halmstad. Numera. Det kommunägda bolaget hamnade i en rejäl motvind 2012 när flera storkunder förlorades. Idag är hamnen landets fjärde största containerhamn och en av de största för bilimport, för att nämna några exempel.
 • Företag inom hushållsnära servicetjänster sökes
  Halmstads kommun bjuder in till ett dialogmöte för att tillsammans diskutera hushållsnära servicetjänster för äldre invånare över 68 år.
  Tjänster som städning, fönsterputsning, tvätt, trädgårdssysslor, flytthjälp och enklare ärenden efterfrågas av våra äldre och därför vill träffa er som är verksamma inom dessa branscher för att få underlag till en kommande upphandling.

 • Tekla Acs och Cortado Coffee Shop vinnare när kommunen delade ut priser
  Niklas och Christina Luthin från Cortado Coffee Shop fick idag ta emot kommunens tillgänglighets- och bemötandepris och Tekla Acs från Aim Apparel AB utsågs till Årets entreprenör. Philip Olsson, IsoVox, och Andreas Johansson, Ensolution, fick fina omnämnanden.
 • Tre kandidater till priset Årets entreprenör
  Nu är det klart. Philip Olsson från Isovox AB, Tekla Acs från Aim Apparel AB och Andreas Johansson från Ensolution AB nomineras till Årets entreprenör i Halmstads kommun. Vem av dem som blir vinnare avslöjas vid Guldmorgon den 26 februari.

Omsorg & Stöd

 • E-handel och rehabiliteringsbassäng två av ärendena vid hemvårdsnämnden 24 juni
  Inköp av mat och andra dagligvaror inom hemtjänsten ska under en period göras via e-handel istället för att personalen handlar i butik. Hemvårdsnämnden beslutade i dag att en upphandling av e-handel av dagligvaror ska genomföras. Förändringen ska genomföras successivt i pilotområden och utvärderas efter åtta månader.
 • Dragan från Halmstad är årets
  konsumentvägledare

  Till årets konsumentvägledare 2020 har utsetts Dragan Kotarac från Halmstads kommun. Han utsågs till det av Konsumentvägledarnas förening årsmöte under onsdagen.
 • Äldresupporten fångar upp isolerade äldre

  Ett 70-tal personer har fått hjälp med inköp via kommunens äldresupport sedan starten i slutet av mars. De flesta är över 80 år och många tar tillfället i akt och pratar lite när de blir uppringda inför besöket.
 • Äldreboendena skapar besöksplatser
  Kommunens äldreboenden ställer nu i ordning särskilda mötesplatser utomhus så att närstående äntligen kan träffas. Från den 20 maj blir detta möjligt.
 • Logistikcentret som har koll på skyddsutrustning
  Hur skulle man säkra upp tillgång, fördelning och leverans av olika typer av skyddsutrustning till alla som behöver den? Tidigt i krisarbetet runt corona blev det tydligt att skyddsutrustning var ett centralt område med många behov att lösa. Lösningen blev att hemvårdsförvaltningen byggde en helt ny organisation. Sedan några veckor tillbaka är ett logistikcenter igång. Här sköts planering, beställningar, packning och leverans av skyddsutrustning till alla förvaltningens enheter och även till socialförvaltningen och Pe3 företagshälsa.
 • Nu startar provtagning av vårdpersonal
  I morgon torsdag startar provtagningen av covid-19 för vård- och omsorgspersonal med lätta förkylningssymtom i Halmstads kommun.
 • Hygienpaket till alla hemtjänstkunder
  Under vecka 16-20 kommer alla hemtjänstkunder att få hem ett gratis paket med hygienprodukter (våtservetter, tvål och toalettrengöring och eventuellt städservetter). Syftet är att upprätthålla en tillräcklig hygiennivå för både hemtjänstpersonal och kund samt förhindra smittspridning.
 • Hemvårdsnämnden inför tillfällig omvårdnadspenning
  Den rådande situationen i samhället kräver extra ordinära insatser. Därför inför nu hemvårdsnämnden en tillfällig omvårdnadspenning så att anhöriga själva kan vårda sina nära och kära.
 • Coronasmitta inom hemvårdsnämndens verksamhet
  Det finns nu fall av coronasmitta inom hemvårdsnämndens verksamhet i Halmstads kommun.
 • Stängda restauranger på äldreboenden
  Halmstads kommun har beslutat att stänga alla restauranger på äldreboenden och äldrelägenheter. Detta för att minimera antal besök till äldreboenden och begränsa smittspridning av coronaviruset.

Trafik & infrastruktur

 • Korsningen vid Nya Tylösandsvägen och Bäckagårdsvägen blir cirkulationsplats
  I mitten av augusti påbörjar Halmstads kommun en ombyggnation av korsningen vid Nya Tylösandvägen och Bäckagårdsvägen. Arbetet beräknas bli klart i december.
 • Nytt om p-avgifter och 30-dygnsbiljett
  I februari beslutade kommunfullmäktige att höja taxorna för parkering i Halmstad. De höjda avgifterna kommer att gälla från och med den 1 april 2020. Beslutet innebär även att 30-dygnsbiljetten i biljettautomaterna försvinner. Månadsabonnemang köper du istället via ett digitalt parkeringstillståndlänk till annan webbplats.
 • Vägarbete på Andersberg påverkar trafiken
  Arbetet med Södra infarten fortsätter. Måndagen den 17 februari stängs anslutningarna från Laholmsvägen till Andersbergsringen och Ryttarevägen av. Vissa sträckor av gång- och cykelvägarna utmed Laholmsvägen kommer att ledas om med hjälp av skyltar.
 • Nytt om parkeringsautomater
  Halmstads kommun satsar på biljettlösa parkeringsautomater och tar bort gamla myntautomater som knappt används. De nya betalautomaterna installerades vid årsskiftet. Möjligheten att betala parkering med mynt försvinner successivt, avvecklingen ska vara klar under mars.
 • Ingen boendebiljett i parkeringsautomaten
  Från och med mars månad upphör möjligheten att köpa boendebiljett i parkeringsautomaterna i Halmstads kommun. På halmstad.se kan du köpa digitalt boendeparkeringstillstånd eller digitalt parkeringstillstånd istället.
 • Invigning av nya Gamletullsbron
  Nya Gamletullsbron blir klar till julhandeln, precis som planerat. Fredagen den 29 november klockan 15.30 bjuder Halmstads kommun in till invigning med tal och bandklippning, fika samt musik.
 • Förslag på nya parkeringsavgifter i Halmstads kommun
  Bättre tillgänglighet och rotation på parkeringsplatserna. Det är två av flera anledningar till att teknik- och fritidsnämnden nu föreslår kommunfullmäktige att höja parkeringsavgifterna i Halmstads kommun.
 • Nu monteras nya Gamletullsbron
  Nu kommer grunden till nya Gamletullsbron på plats. Torsdagen den 12 september och fredagen den 13 september är det dags för montering av de nya brodelarna i stål. I samband med arbetet blir det tillfälliga vägavstängningar.
 • Sju nya gång- och cykelvägar i Halmstad
  Halmstads kommun satsar på att öka trafiksäkerheten och minska klimatpåverkan. Under hösten byggs tre nya gång- och cykelvägar i kommunen. Till våren är det dags för fyra till.
 • Ombyggnad av cirkulationsplats vid Slottsjordsvägen och Flygaregatan
  Måndagen den 19 augusti påbörjar Halmstads kommun en ombyggnation av cirkulationsplatsen vid Slottsjordsvägen och Flygaregatan för att höja trafiksäkerheten i området. Arbetet beräknas bli klart i november.

Uppleva & Göra

 • Djungeltema på lekplatsen i Norre katts park
  En lekplats som får besökarna att associera till djungeln, med alltifrån gungor och studsmatta till klättertorn med rutschkana. Så planeras lekplatsen i Norre katts park att bli när upprustningen är färdig.
 • Halmstads kommun avråder från bad vid Hagön
  Ett badvattenprov som har tagits vid Hagön visar på otjänligt vatten. Halmstads kommun avråder därför från bad där tills vidare. Informationsskylt sätts upp vid badplatsen. Nytt prov tas idag, torsdag 9 juli.
 • Kulturnatt blir Kulturmaraton
  Den traditionella Kulturnatten får en ny skepnad 2020. Med anledning av coronapandemin kommer evenemanget att bli ett tre veckor långt Kulturmaraton istället.
 • Öppet hus på Medborgarservice Vallås
  Nu invigs Medborgarservice Vallås. Torsdagen den 18 juni mellan klockan 12 och 15 är det Öppet hus i de nya lokalerna i Vallås centrum.
 • Halmstad Arena Bad stänger vid fint väder
  Det fina vädret i kombination med att det är endast motions- och undervisningsbassängen som är öppen har gjort att antalet besökare minskat radikalt på badet. Detta gör att man nu beslutat att stänga badet vid fint väder eftersom man istället förväntar sig fler besökare till utebaden.
 • SM-veckan 2021 till Halmstad
  SM-veckan sommar 2020 som skulle arrangerats i Halmstad ställdes in på grund av corona. Nu står det klart att Halmstad kommer att få arrangera SM-veckan sommar 2021 istället.
 • Inspelad prisceremoni med utdelning av kulturstipendier, Kulturlax och fana
  Med anledning av Folkhälsomyndighetens restriktioner är årets nationaldagsfirande på Hallandsgården inställt. Kulturstipendier, priset Kulturlaxen och svensk fana delades därför ut under en icke publik ceremoni på Kulturhuset Najaden tidigare i veckan. Här kan du se filmen från prisceremonin.
 • Föreningar kan söka pengar från inkluderingsfond
  Ideella föreningar har möjlighet att söka pengar från Halmstads kommun från en tillfällig inkluderingsfond.
 • Tillfälligt stopp för insläpp av nya besökare på Simstadion Brottet
  På tisdagseftermiddagen var det så tätt med besökare på Simstadion Brottet att utebadet fick stoppa insläppet av nya besökare.
 • Sommarlovsboken ska väcka barn och ungas lust för läsning
  Hur hjälper du ett barn att hitta den värld som böcker kan erbjuda? Biblioteken i Halmstad hoppas att läsprojektet Sommarlovsboken ska locka barn och unga att hitta den lustfyllda läsningen. Alla barn i grundskoleåldern som läser eller lyssnar på minst fem böcker under sommarlovet får sedan en bok som gåva.

Kommun & politik

 • Bevattningsförbudet upphävs – men fortsätt vara vattensmart!
  Efter det markanta väderomslaget och de senaste dagarnas regnande är nu dricksvattenproduktionen på normala nivåer igen. Därför häver Laholmsbuktens VA med omedelbar verkan det bevattningsförbud som gällt för Laholm och Halmstad sedan strax före midsommar.
 • Föreningar får pengar från tillfällig inkluderingsfond
  Röda Korset Halmstad, HBK, HK Vandraren, ABF och Halmstad Wakeboardklubb har tillsammans med ytterligare 11 ideella föreningar fått beviljade ansökningar från Halmstads kommuns tillfälliga inkluderingsfond. Samtliga satsningar bidrar på olika sätt till den inkluderande kommunen.
 • Kulturnämnden om den nya detaljplanen för Folkparken
  Kulturnämnden är positiv till att det har gjorts noggranna utredningar av de kulturhistoriska värdena inom planområdet för Folkparken. Om Kulturhuset trots allt måste rivas är det extra viktigt att ta tillvara på platsens historia. Det var ett av flera beslut som togs vid nämndens senaste sammanträde.
 • Torrt i markerna – undvik att elda och grilla
  Solen skiner, det är varmt och blåsigt. Marken är mycket torr och det brinner lätt. Risken är stor att en eld får spridning. Om du eldar eller grillar är du ansvarig för att hålla uppsikt över elden och se till att den inte sprider sig. Kan du inte elda eller grilla på ett säkert sätt ska du avstå!
 • Skolprojekt tilldelas budgetanslag på grund av senarelagt budgetarbete
  På grund av att kommunfullmäktige fattar beslut om Planeringsdirektiv med budget 2021-2025 först i november, istället för i juni, påverkar detta flertalet projekt. Dessa är beroende av beslut om tilldelade medel för att kunna fortskrida enligt tänkt tidsplan.
 • Föreningar bidrar till ett tryggare Halmstad
  I sommar erbjuder Halmstads kommun och HFAB ersättning till föreningar som trygghetsvandrar.
 • Detaljplan för Österskans med hotell och saluhall på samråd
  Ett förslag till ny detaljplan för Österskans i centrala Halmstad är nu klart att gå ut på samråd. Den nya detaljplanen gör det möjligt att bygga hotell- och konferensanläggning, saluhall och restaurang på Österskans.
 • Stor ökning av antalet äldre fram till 2030
  Kommunstyrelsen behandlade under sitt möte på tisdagen bland annat en ny befolkningsprognos och trygghetsåtgärder på Vallås.
 • Nu blir vi en bättre begagnad kommun
  En ny upphandling ska ge Halmstads kommun fart på inköpen av begagnade kontorsmöbler. Nyligen tecknades avtal med tre leverantörer som alla erbjuder utbud och tjänster som ger förutsättningar för att utveckla kommunkoncernens återbruk.
 • Beslut i fullmäktige om ny förvaltning
  Den 1 december går fastighetskontoret och teknik- och fritidsförvaltningen samman till en förvaltning. Det beslutade kommunfullmäktige under sitt möte på torsdagen.