Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Nyheter för RSS - flöde

 • Djungeltema på lekplatsen i Norre katts park
  En lekplats som får besökarna att associera till djungeln, med alltifrån gungor och studsmatta till klättertorn med rutschkana. Så planeras lekplatsen i Norre katts park att bli när upprustningen är färdig.
 • Halmstads kommun avråder från bad vid Hagön
  Ett badvattenprov som har tagits vid Hagön visar på otjänligt vatten. Halmstads kommun avråder därför från bad där tills vidare. Informationsskylt sätts upp vid badplatsen. Nytt prov tas idag, torsdag 9 juli.
 • Fler smarta papperskorgar i Halmstad
  Under hösten installeras 25 nya Bigbellies i Halmstad. Det är smarta papperskorgar som meddelar när de är fulla, som håller råttor och fåglar ute och som rymmer fem gånger mer skräp än våra äldre papperskorgar.
 • Bevattningsförbudet upphävs – men fortsätt vara vattensmart!
  Efter det markanta väderomslaget och de senaste dagarnas regnande är nu dricksvattenproduktionen på normala nivåer igen. Därför häver Laholmsbuktens VA med omedelbar verkan det bevattningsförbud som gällt för Laholm och Halmstad sedan strax före midsommar.
 • Föreningar får pengar från tillfällig inkluderingsfond
  Röda Korset Halmstad, HBK, HK Vandraren, ABF och Halmstad Wakeboardklubb har tillsammans med ytterligare 11 ideella föreningar fått beviljade ansökningar från Halmstads kommuns tillfälliga inkluderingsfond. Samtliga satsningar bidrar på olika sätt till den inkluderande kommunen.
 • Korsningen vid Nya Tylösandsvägen och Bäckagårdsvägen blir cirkulationsplats
  I mitten av augusti påbörjar Halmstads kommun en ombyggnation av korsningen vid Nya Tylösandvägen och Bäckagårdsvägen. Arbetet beräknas bli klart i december.
 • E-handel och rehabiliteringsbassäng två av ärendena vid hemvårdsnämnden 24 juni
  Inköp av mat och andra dagligvaror inom hemtjänsten ska under en period göras via e-handel istället för att personalen handlar i butik. Hemvårdsnämnden beslutade i dag att en upphandling av e-handel av dagligvaror ska genomföras. Förändringen ska genomföras successivt i pilotområden och utvärderas efter åtta månader.
 • Kulturnatt blir Kulturmaraton
  Den traditionella Kulturnatten får en ny skepnad 2020. Med anledning av coronapandemin kommer evenemanget att bli ett tre veckor långt Kulturmaraton istället.
 • Kulturnämnden om den nya detaljplanen för Folkparken
  Kulturnämnden är positiv till att det har gjorts noggranna utredningar av de kulturhistoriska värdena inom planområdet för Folkparken. Om Kulturhuset trots allt måste rivas är det extra viktigt att ta tillvara på platsens historia. Det var ett av flera beslut som togs vid nämndens senaste sammanträde.
 • Torrt i markerna – undvik att elda och grilla
  Solen skiner, det är varmt och blåsigt. Marken är mycket torr och det brinner lätt. Risken är stor att en eld får spridning. Om du eldar eller grillar är du ansvarig för att hålla uppsikt över elden och se till att den inte sprider sig. Kan du inte elda eller grilla på ett säkert sätt ska du avstå!
 • Bevattningsförbud införs i Halmstad – förbrukningen extremt hög och måste minska
  På grund av den höga förbrukningen av dricksvatten införs på torsdagen 18 juni kl. 8.00 bevattningsförbudlänk till annan webbplats i Halmstads och Laholms kommuner. Vattenverken förmår inte producera vatten i den omfattning som det går åt vilket leder till sämre tryck i ledningarna. Och en risk för att exempelvis räddningstjänsten står utan vatten för brandsläckning.
 • Öppet hus på Medborgarservice Vallås
  Nu invigs Medborgarservice Vallås. Torsdagen den 18 juni mellan klockan 12 och 15 är det Öppet hus i de nya lokalerna i Vallås centrum.
 • Skolprojekt tilldelas budgetanslag på grund av senarelagt budgetarbete
  På grund av att kommunfullmäktige fattar beslut om Planeringsdirektiv med budget 2021-2025 först i november, istället för i juni, påverkar detta flertalet projekt. Dessa är beroende av beslut om tilldelade medel för att kunna fortskrida enligt tänkt tidsplan.
 • Vem blir Årets entreprenör?
  Nu är det snart klart vem som får utmärkelsen Årets entreprenör 2019. Lite försenat ska priset delas ut vid Guldmorgon den 26 februari.
 • Dricksvattenproduktionen ökar kraftigt – alla uppmanas till minskad användning
  Dricksvattenproduktionen har den gångna helgen nått sin maximal kapacitet. Det är en utveckling som är negativ och alla i Halmstads och Laholms kommuner uppmanas nu till att tänka på hur man använder dricksvattnet smartlänk till annan webbplats.
 • Halmstad Arena Bad stänger vid fint väder
  Det fina vädret i kombination med att det är endast motions- och undervisningsbassängen som är öppen har gjort att antalet besökare minskat radikalt på badet. Detta gör att man nu beslutat att stänga badet vid fint väder eftersom man istället förväntar sig fler besökare till utebaden.
 • Föreningar bidrar till ett tryggare Halmstad
  I sommar erbjuder Halmstads kommun och HFAB ersättning till föreningar som trygghetsvandrar.
 • SM-veckan 2021 till Halmstad
  SM-veckan sommar 2020 som skulle arrangerats i Halmstad ställdes in på grund av corona. Nu står det klart att Halmstad kommer att få arrangera SM-veckan sommar 2021 istället.
 • Detaljplan för Österskans med hotell och saluhall på samråd
  Ett förslag till ny detaljplan för Österskans i centrala Halmstad är nu klart att gå ut på samråd. Den nya detaljplanen gör det möjligt att bygga hotell- och konferensanläggning, saluhall och restaurang på Österskans.
 • Inspelad prisceremoni med utdelning av kulturstipendier, Kulturlax och fana
  Med anledning av Folkhälsomyndighetens restriktioner är årets nationaldagsfirande på Hallandsgården inställt. Kulturstipendier, priset Kulturlaxen och svensk fana delades därför ut under en icke publik ceremoni på Kulturhuset Najaden tidigare i veckan. Här kan du se filmen från prisceremonin.
 • Hantera miljö- och hälsoskyddsärenden via e-tjänster
  Flera ärenden som rör kommunens miljö – och hälsoskydd kan du hantera med hjälp av våra e-tjänster och din e-legitimation.
 • Stor ökning av antalet äldre fram till 2030
  Kommunstyrelsen behandlade under sitt möte på tisdagen bland annat en ny befolkningsprognos och trygghetsåtgärder på Vallås.
 • Föreningar kan söka pengar från inkluderingsfond
  Ideella föreningar har möjlighet att söka pengar från Halmstads kommun från en tillfällig inkluderingsfond.
 • Tillfälligt stopp för insläpp av nya besökare på Simstadion Brottet
  På tisdagseftermiddagen var det så tätt med besökare på Simstadion Brottet att utebadet fick stoppa insläppet av nya besökare.
 • Kasta inte skräp i gatubrunnen
  Nedskräpning är ett stort problem i landet, även i Halmstad. Skräp kastas både på marken och i gatubrunnarna. När det regnar sköljs skräpet ner i dagvattensystemen och rinner ut i närliggande vattendrag. Till sist hamnar det i havet.
 • Sommarlovsboken ska väcka barn och ungas lust för läsning
  Hur hjälper du ett barn att hitta den värld som böcker kan erbjuda? Biblioteken i Halmstad hoppas att läsprojektet Sommarlovsboken ska locka barn och unga att hitta den lustfyllda läsningen. Alla barn i grundskoleåldern som läser eller lyssnar på minst fem böcker under sommarlovet får sedan en bok som gåva.
 • Årets nationaldagsfirande på Hallandsgården ställs in
  Det traditionella nationaldagsfirandet på Hallandsgården ställs in med anledning av coronapandemin.
 • Fulspolning i Oskarström orsakar stora problem
  Avloppsreningsverket och pumpstationer i Oskarström har just nu väldigt stora problem med fulspolning. Alltså att det spolas ned något annat än kiss, bajs och toalettpapper i toaletten. Vilket skapar stora problem i form av stopp och skador på pumpar och ledningar.
 • Nu blir vi en bättre begagnad kommun
  En ny upphandling ska ge Halmstads kommun fart på inköpen av begagnade kontorsmöbler. Nyligen tecknades avtal med tre leverantörer som alla erbjuder utbud och tjänster som ger förutsättningar för att utveckla kommunkoncernens återbruk.
 • Beslut i fullmäktige om ny förvaltning
  Den 1 december går fastighetskontoret och teknik- och fritidsförvaltningen samman till en förvaltning. Det beslutade kommunfullmäktige under sitt möte på torsdagen.
 • Dragan från Halmstad är årets
  konsumentvägledare

  Till årets konsumentvägledare 2020 har utsetts Dragan Kotarac från Halmstads kommun. Han utsågs till det av Konsumentvägledarnas förening årsmöte under onsdagen.
 • Förslag på höjda avgifter för kulturskolan
  Avgifterna för Halmstads kulturskola kan höjas från höstterminen 2020. Barn och ungdomsnämnden beslutade i dag att föreslå att kommunfullmäktige fastställer nya terminsavgifter för kulturskolans verksamheter.
 • Lyckad samverkan med råd och stöd i skolmatsalar
  När Folkhälsomyndigheten beslutade om nya föreskrifter och allmänna råd om att förhindra smitta av covid-19 på bland annat skolmatsalar. Beslutade sig bygg- och miljöförvaltningen, barn- och ungdomsförvaltningen samt servicekontoret att samverka kring hur det bäst kan fungera på skolor med de nya föreskrifterna.
 • Äldresupporten fångar upp isolerade äldre

  Ett 70-tal personer har fått hjälp med inköp via kommunens äldresupport sedan starten i slutet av mars. De flesta är över 80 år och många tar tillfället i akt och pratar lite när de blir uppringda inför besöket.
 • Halmstads tre utebad är öppna i sommar
  Måndagen den 1 juni öppnar utebaden i Halmstads kommun. Med anledning av covid-19 kan antalet besökare komma att begränsas.
 • Halmstad stärker insatserna för arbetslinjen
  Halmstads kommun satsar nu i sitt arbete för att stärka arbetslinjen och skapa förutsättningar för egen försörjning för människor som finns längst i från den ordinarie arbetsmarknaden.
 • Detaljplan för Söndrums centrum till granskning
  Förslaget till ny detaljplan för Söndrums centrum syftar till att utveckla centrumdelen som mötesplats och bredda bostadsutbudet med flerbostadshus.
 • Positiv ekonomisk prognos för 2020
  Delårsrapport, budgetanslag till skolprojekt och digitaliseringsplan var några av de ärenden som behandlades under tisdagens möte med kommunstyrelsens personal- och ledningsutskott.
 • Kommunen ska fortsätta driva flygplatsen
  Flygplatsen i Halmstad är viktig för kommunen och regionen. Enligt beräkningar bidrar flygplatsen med 250 miljoner i årliga skatteintäkter och till cirka 1 900 arbetstillfällen i Halmstad. Det visar en utvärdering som företaget Sweco gjort på uppdrag av Halmstads kommun.
 • 11 miljoner fördelas för att motverka sociala konsekvenser av coronapandemin
  De 11 miljoner som Halmstads kommun fått i statsbidrag för att minska segregation och motverka socioekonomiska skillnader har nu fördelats. Kommunstyrelsens utskott för tillväxt och hållbar utveckling beslutade på tisdagens möte om inriktning för hur pengarna ska användas.
 • Dricksvattensituationen i normalläge – men fortsatt vara vattensmarta
  Sett till den sammantagna bilden är dricksvattensituationen fortfarande i ett normalläge för säsongen. Men vi är i ett läge på året där vädret nu tenderar att bli bättre. Vilket driver på förbrukningen, och då är det extra viktigt att vi alla är förnuftiga och vattensmarta i vår vardaglänk till annan webbplats.
 • Student 2020 – en unik avslutning
  Världen är upp och ner och inget blir som tänkt när det gäller studenten men studentavslutning kommer det att bli. Vi följer de riktlinjer som finns från Folkhälsomyndigheten för att skapa en unik avslutning som förhoppningsvis kommer att minnas med värme och glädje.
 • Äldreboendena skapar besöksplatser
  Kommunens äldreboenden ställer nu i ordning särskilda mötesplatser utomhus så att närstående äntligen kan träffas. Från den 20 maj blir detta möjligt.
 • Jennie Vidal slutar i Halmstads kommun
  Dialogen om framtida anställningsförhållande för Jennie Vidal har landat i att hon slutar i Halmstads kommun.
 • Inkludering och hållbar tillväxt – viktiga strategiska framtidsfrågor för Halmstad
  En mer inkluderande kommun, ett bättre företagsklimat och en mer levande plats. Det är områden som Halmstads kommun ska jobba aktivt med att utveckla, enligt planer som antogs på tisdagens kommunstyrelsemöte.
 • Lilla torg blir bilfri mötesplats sommaren 2020
  Från parkeringstorg till mötesplats med aktiviteter, uteserveringar och större blomsterarrangemang. Under sommaren 2020 blir Lilla torg i centrala Halmstad tillfälligt bilfritt. Lördagen den 30 maj är det öppningspremiär.
 • 20 projekt ska ge digital omställning och spara pengar
  Fem miljoner kronor ska stärka den digitala omställningen i Halmstads kommun. Nu har pengarna som avsattes i budget för år 2020 fördelats. Syftet är att kunna effektivisera och sänka kostnader permanent med hjälp av ökad digitalisering.
 • Logistikcentret som har koll på skyddsutrustning
  Hur skulle man säkra upp tillgång, fördelning och leverans av olika typer av skyddsutrustning till alla som behöver den? Tidigt i krisarbetet runt corona blev det tydligt att skyddsutrustning var ett centralt område med många behov att lösa. Lösningen blev att hemvårdsförvaltningen byggde en helt ny organisation. Sedan några veckor tillbaka är ett logistikcenter igång. Här sköts planering, beställningar, packning och leverans av skyddsutrustning till alla förvaltningens enheter och även till socialförvaltningen och Pe3 företagshälsa.
 • Beräkningsverktyg för vattensmarta
  Laholmbuktens VA erbjuder en möjlighet för vattensmartalänk till annan webbplats under att beräkna hur mycket regnvatten man kan samla upp och använda för att minska sin dricksvattenförbrukning.
 • Fallunderlag på lekplatser byts ut
  Nu startar arbetet med att byta ut fallunderlag på lekplatser med avspärrade eller nedmonterade lekredskap. Om allt går enligt planerna ska 16 lekplatser runtom i kommunen få nytt fallunderlag under sommaren.