Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Regler för serveringsverksamhet

Särskilda åtgärder för serveringsverksamhet
Restauranger, barer, caféer och skolmatsalar i hela landet behöver vidta särskilda åtgärder för att minska risken för spridning av covid-19. Trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar får inte förekomma.

Folkhälsomyndighetens frågor och svar om nya regler för restauranger, krogar m.m.länk till annan webbplats
Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smitta av covid-19 på restauranger, caféer med meralänk till annan webbplats

Kontroller genomförs
Den som uppmärksammar trängsel i en serveringsverksamhet kan anmäla det till kommunen. Anmälan utreds då av bygg- och miljöförvaltningens inspektörer, som gör kontroll. Inspektörerna informerar sedan och diskuterar lösningar med verksamhetens företrädare samt följer upp med en ny kontroll om det behövs. Arbetet görs enligt överenskommelse med smittskyddsläkaren i Region Halland.
Lämna tips om trängsel på matställen

Om reglerna inte följs
Om en verksamhet inte följer reglerna lämnas informationen vidare till smittskyddsläkaren i Region Halland. Smittskyddsläkaren kan, efter samråd med bygg- och miljöförvaltningen, besluta om att förbjuda en verksamhet som inte följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter.