• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Vandring för ett tryggare Halmstad

Halmstads centrum ska vara en trygg plats full av liv och rörelse, även kvällstid. Det är målet på fredag kväll när ett 20-tal personer kommer att inventera staden under en vandring. Vandringen sker utifrån ett purple flag-koncept, en certifiering som kommunen nu vill förnya.

Purple flag är en internationell certifiering och arbetsmodell. Det handlar om att öka tryggheten i stadskärnan och få förbättrad kvällsekonomi genom att försöka skapa liv och rörelse fler timmar på dygnet. Målet att staden ska vara en säker, trygg, attraktiv, jämställd och hållbar plats med ett variationsrikt kvällsutbud för alla.

Under kvälls- och nattvandringen som startar klockan 18.00 på fredag den 4 mars kommer gruppen att inspektera vilka fysiska åtgärder som behöver göras. Det kan handla om att identifiera miljöer som upplevs otrygga och behöver bättre belysning, eller platser där nedskräpning gör att miljön upplevs som otrygg. Med på vandringen är representanter från Halmstads kommun, Halmstad city, Fastighetsägarna och andra fastighetsägare, Polisen, Hallandstrafiken, krögare och andra näringsidkare.

– Vi tar jättegärna emot idéer och förslag på hur man kan utveckla stadskärnan och göra den tryggare. Så om ni ser oss på fredag kväll, kom gärna fram och prata med oss, säger Sapna Billengren Lindström, projektledare för Stadens hjärta.

Arbetet sker inom projektet Stadens hjärta Länk till annan webbplats. som är ett samarbete mellan Halmstads kommun, Halmstad City och Fastighetsägarna.

Förhoppningen är att kommunen ska bli omcertifierade för Purple flag före sommaren 2022.
Läs mer om Purple flag på Svenska Stadskärnors webbplats Länk till annan webbplats.