Vallåsvarvet – premiär för nytt lopp med loppis

En gemensam årlig utomhusaktivitet stod högt på listan när Halmstads kommun genom intervjuer och webbenkät i mars frågade Vallåsborna vad de önskade för sin stadsdel. Lördagen den 11 juni blir det verklighet genom ”Vallåsvarvet” med undertiteln ”Lopp och loppis”.

Genom utvecklingsprogrammet ”Framtid Vallås 2035” för Halmstads kommun löpande dialog med arbetsgruppen "Ett närmare Vallås". Där ingår Vallås villaförening, bostadsrättsföreningar och lokala hyresgästföreningar. Tillsammans arbetar de för att utveckla stadsdelen, tryggheten och trivseln i området.

– Vi kom gemensamt fram till att ett motionslopp skulle kunna vara en bra aktivitet som passar alla åldrar. För dem som inte vill delta i motionsloppet så ordnar Hyresgästföreningen en loppis, det gillar ju alla, säger Sapna Billengren Lindström, projektledare på Halmstads kommun.

Två olika bansträckningar

Loppet har två olika sträckningar att välja mellan, cirka 4,5 km och en kortare på cirka 1,75 km. Start och mål är vid hinderbanan i Vallåsparken. Det är ingen föranmälan, men de som vill vara med i loppet kan hämta en nummerlapp där den 11 juni kl. 9.00–9.45. Starten går klockan 10.00. Alla som kommer i mål är har chans att vinna priser som lottas ut på startnumret. Därefter startar loppisen kl. 11.00 en kort promenad bort på Strandvallen 136.

– Jag hoppas att detta kan bli en årligt återkommande aktivitet och att många Vallåsbor dyker upp och går, joggar, springer eller hejar. Hur fort man tar sig runt är inte det viktiga, utan det är att man kommer ut och gör något roligt med sina grannar, säger Sapna Billengren Lindström.

Arrangörer är Halmstads kommun, Simlångsdalens IF och Hyresgästföreningen.