• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Tre kandidater klara till priset Årets entreprenör

Nu är det klart. MPG Entreprenad AB, Eleiko group AB och Våning 18 AB är de tre nominerade till titeln Årets entreprenör i Halmstads kommun. Vem som blir vinnare avslöjas vid Guldmorgon den 3 mars. Välkommen att följa prisutdelningen digitalt!

Priset Årets entreprenör delas årligen ut av Halmstads kommun till en eller flera personer som har betytt mycket för det lokala företagets tillväxt och utveckling. Den som får priset ska vara entreprenöriell, nyskapande, visionär och ha förmågan att ständigt se affärsmöjligheter.

Detta stämmer väl in på alla de tre nominerade, som har valts ut bland ytterligare en lång rad kandidater som föreslagits av Halmstadborna.

De tre kandidaterna

Denny Sacipovic – Våning 18 AB

Denny Sacipovic startade Våning 18 AB under 2016. Bolaget har på kort tid nischat sig och blivit ett av Sveriges absolut bästa inom området digital marknadsföring. Denny har högt satta mål och resan har gått snabbt. Inspirationen och energin får han från personerna runt honom, när de tar ansvar, växer som människor och ser bolagets resa som sin egen. Denny har fullt fokus på personalen; han ser dem som nyckeln till framgången. Han strävar efter att bygga en kultur och ett bolag som de anställda är stolta över och ser som sitt eget.

Paulino Martinez ”Calin” Guzman – MPG Entreprenad AB

Paulino kom till Sverige från Dominikanska republiken 2008 och tog sig till en början fram via många olika arbeten med stora utmaningar. Med sina bistra erfarenheter från byggbranschen i bagaget startade han 2015, tillsammans med Irdan Domingo, ett företag inom byggnation, sanering, rivning och fastighetstjänster. Resan börjades med små medel; idag har bolaget 28 anställda, med 16 olika nationaliteter. Paulino har medmänsklighet som ledstjärna och har byggt upp en fin sammanhållning som präglar personalgruppen.

Erik Blomberg – Eleiko group AB

Eleiko är ett familjeägt företag som sedan 1957 aldrig har vikt från sitt uppdrag att tillverka världens finaste styrkeprodukter. Utvecklingen inom bolaget drivs av ett oförtröttligt engagemang för ständig innovation, kvalitet och hantverksskicklighet – allt för att utveckla styrketräningens framtid. Tillväxten har pågått många år inom bolaget och med Erik Blomberg i ledningen tar Eleiko nya marknadsandelar världen över och visar på såväl styrka som kvalitet.

Även Tillgänglighets- och bemötandepris delas ut

Vid Guldmorgon 3 mars delas även kommunens tillgänglighets- och bemötandepris ut. Processen skiljer sig från Årets entreprenör – vinnaren utses direkt från ett urval av kandidater, även de föreslagna av Halmstadborna.

Priset går till ett företag som visat sig ha speciellt god tillgänglighet för sina kunder. Bland parametrar som kan vara relevanta för bedömningen finns sådant som bemötandet av kunder, framkomlighet, buller, hänsyn till allergiker, respekt för etniska grupper.

Vinnarna utses av juryer

Juryn för Årets entreprenör består av:
Lovisa Aldrin, ordförande, samt ledamöterna Bertil Andersson, Hanna Berggren, Johanna Ekberg, Tommy Fransson, Ola Wiberg, Pelle Nilsson, Staffan Enting och Håkan Strömqvist.

Juryn för Tillgänglighets- och bemötandepriset består av:
Lovisa Aldrin, ordförande, Maritha Johansson, Annelie Abrahamsson, Lorena Balkanberg, Caroline Bengtsson, Annica Svensson, Monica Svensson.

Välkommen på Guldmorgon den 3 mars!