• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Stora möjligheter för friidrotten – ny arena invigd

Friidrottsarenan på Halmstad Arena har genomgått en välbehövlig och omfattande renovering och är nu en av landets främsta arenor för friidrott.

– Det är väldigt roligt att det äntligen står klart och vi hoppas kunna vara värd för fler nationella och internationella tävlingar framöver, säger Håkan Björklund, ordförande i teknik och fritidsnämnden Halmstads kommun.

Halmstad friidrottsarena byggdes 1982 och inför lag-SM 2021 är det dags för en upprustning för att leva upp till Svenska friidrottsförbundets regelverk.

Halmstads kommun och IFK Halmstads har gjort en gemensam investering och satsning ombyggnaden och renoveringen av friidrottsarenan. Målet är att lyfta hela arenaområdet samt skapa en modern arena som möter såväl nationella som internationella krav. Friidrotten i Halmstad kommer i och med detta ges fantastiska möjligheter till tävling och träning utomhus.

Dessutom ger det bättre förutsättningar för det lokala föreningslivet med fokus på barn och unga samt kommunens utbildningar inom idrott och hälsa.

Stora tävlingar välkomnas till Halmstad

Efter renoveringen är friidrottsarenan på Halmstad Arena en av landets tre främsta arenor för friidrott och förhoppningen är att kunna välkomna fler nationella och internationella tävlingar till Halmstad i framtiden.

Först ut är Lag-SM i friidrott den 29 juni och den 4 juli genomförs SM 100 km löpning på Halmstad Arenas nya friidrottsarena.

Upprustningen har kostat 11,5 miljoner kronor och då har man fått en omfattade renovering. Bland annat har det blivit ytterligare två banor runt om anläggningen vilket innebär totalt åtta som omgärdas av en mur där skapats sittplatser för åskådarna.

Flera nya ytor har skapats till exempel ny kastbur för slägga och diskus, ny hoppgrop för längdhopp och ny kastring för nedslagsyta för kula.