• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Stadsbiblioteket öppnar efterlängtad avdelning efter golvrenovering

Stadsbiblioteket öppnar återigen sin avdelning för skönlitteratur och unga vuxna som hållit stängt för golvomläggning. Hyllorna har justerats, scenområdet är större, och biblioteksrummet har blivit ljusare och luftigare.

- Processen har gått smidigt och vi öppnar nu hela Stadsbiblioteket i samband med både skolstart och höstens valupptakt, säger Finn Axelsson, tillträdande bibliotekschef.

Stadsbiblioteket kunde 16 augusti återigen öppna för besök från allmänheten till avdelningen för skönlitteratur och unga vuxna. Avdelningen stängdes 2 maj för en omfattande golvrenovering som även innefattade att golvet bytts ut på bibliotekets barnavdelning och i Halmstads Konsthall som huserar i samma byggnad.

Det gamla golvet var slitet och i dåligt skick. På barnavdelningen har delar av golvet bytts mot en matta som är ljuddämpande och där skoförbud råder. Barnavdelningen blev klar först och kunde öppna för besökare tidigare i sommar, samtidigt som den längre lånetiden återgick till ordinarie 28 dagar.

På avdelningen för skönlitteratur har även hyllorna justerats i höjd för att skapa ökad tillgänglighet och ett luftigare biblioteksrum. Nissanscenen har fått större scenutrymme för höstens författarbesök och andra evenemang.

Eftersom medierna magasinerats under renoveringstiden har även nedre plan varit stängt, för besökare. Tidigare var det tänkt att även golvet i trappan skulle bytas ut, men på grund av närhet till terminsstart och höstens kommande val skjuts det upp till längre fram för att tillåta bokning till studierum och evenemang i Klarasalen.

- Vi är väldigt glada och nöjda att välkomna våra besökare till ett uppfräschat Stadsbibliotek, säger Finn Axelsson.