Simlångsdalens nya bibliotek invigs den 17 maj

Nu är bibliotekets nya lokaler i Simlångsdalen färdiga. Tisdagen den 17 maj blir det högtidlig invigning med fika, musik och feststämning.

Kulturnämndens ordförande Anna Ginstmark håller invigningstal och hon ser fram emot att få klippa bandet.

- Det blir skönt att äntligen kunna öppna bibliotek i Simlångsdalen igen. För mig är det jätteviktigt med tillgång till bibliotek och all form av kultur, oavsett var du bor i kommunen och det var tungt att behöva stå utan lokal. Trots ett litet utrymme nu, är det bättre än inget och sen ser jag fram emot när ett nytt stort bibliotek kan byggas, säger Anna Ginstmark, kulturnämndens ordförande.

Bemannade öppettider blir tisdagar klockan 13.00-18.00 och torsdagar klockan 10.00-15.00. Men under hösten kommer det nya biblioteket också att ha det som kallas ”meröppet” då låntagarna kan komma in i biblioteket när det är obemannat.

– Det blir så bra att alla boende i Simlångsdalen och trakten runtomkring från och med i höst kommer att ha ett bibliotek som är tillgängligt alla dagar klockan 07.00-22.00, säger Lena Roosberg, enhetschef inom biblioteken.

Simlångsdalen har saknat fast bibliotek sedan ett och ett halvt år för att skolan behövde mer utrymme och biblioteket då blev utan lokaler. Nu står de nya lokalerna färdiga på Brearedsvägen 34, där tidigare distriktssköterskemottagningen låg.

Plats: Brearedsvägen 34, Simlångsdalen

Tid: tisdagen den 17 maj klockan 16.00 (öppet klockan 13.00-18.00)

Innehåll: Invigning av kulturnämndens ordförande, musikunderhållning av Bengt-Göte och Ingela, kaffe, saft och kaka i samarbete med Tallhöjden och Simlångsdalens samhällsförening