• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Seniorfestival med kortege av veteranbilar 26 maj

Temat är folkpark när alla kunder i kommunens äldreomsorg bjuds in till festival, tillsammans med anhöriga och allmänheten på Kristi himmelfärdsdag, den 26 maj. Flera hundra personer och ett fyrtiotal veteranbilar väntas delta.

Halmstad Arenas parkering är hyrd och där ska det myllra av liv. Som under en klassisk dag i folkparken. Festivalen inleds med en kortege av veteranbilar som går från Tegelbruket 11.15, genom centrum och anländer till Halmstad Arena klockan 12. På Arenans parkering blir det livemusik, karuseller, pilkastning, chokladhjul, tombola, turer med häst och vagn, eller motorcykel med sidovagn.

– Vi vill ge alla en upplevelse. Något speciellt som de kan glädjas åt länge, berättar Monica Sekelj, konceptansvarig på Oskarströms äldreboende och projektledare för seniorfestivalen.

Virkar avspärrningsband och pärlar armband
Förberedelserna inför dagen pågår för fullt – bland annat genom att seniorer virkar och flätar avspärrningsband till Halmstad Arenas parkering. Minst 360 meter band behövs. Andra pärlar entréarmband. Armbanden delas ut till boenden, kunder med hemtjänst, personal och förare i kortegen. Alla som har ett armband bjuds på mat. En halv special med mos och pucko, så klart.

– För oss betyder det särskilt mycket att både hemtjänst och särskilt boende har gått ihop och arbetar tillsammans för den här festivalen, berättar Monica Sekelj. Många på äldreboenden har vänner som bor på annat boende i kommunen, eller har hemtjänst. Nu kan de åka in till arenan under seniorfestivalen och träffas där.

Tid: Torsdag 26 maj klockan 12–16.

Plats: Halmstad Arenas parkering.

Kortegen med veteranbilar kör från Tegelbruket 1 klockan 11.15, genom centrum och förväntas anlända till Halmstad Arena klockan 12.