• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Scandic Hallandia och Eleiko AB vinnare när kommunen delade ut priser

Thomas Hansen och Michelle Berntsson från Scandic Hallandia fick idag ta emot kommunens tillgänglighets- och bemötandepris och Erik Blomberg, Eleiko AB, utsågs till Årets entreprenör.

Pristagare. Tillgänglighets- och bemötandpriset: Thomas Hansen och Michelle Berntsson, Scandic Hallandia. Årets entreprenör: Erik Blomberg, Eleiko AB. Foto: Joakim Leihed

Utnämningarna gjordes vid Guldmorgon, kommunens frukostmöte för näringslivet, som denna gång arrangerades digitalt.

Vinnarna av kommunens ärofyllda priser medverkade i filmer där de fick ta emot sina priser. Lovisa Aldrin, ledamot i kommunstyrelsen och ordförande i de båda prisjuryerna, samt Jonas Bergman, kommunstyrelsens ordförande, överräckte priserna utanför respektive vinnares företag.

Priserna bestod av diplom, blommor och ett konstverk av Halmstadskonstnären Stefan MÅS Persson.

Tillgänglighets- och bemötandepriset

Tillgänglighets- och bemötandepriset ges till ett företag som visat sig ha speciellt god tillgänglighet för sina kunder. Bland parametrar som bedöms finns bemötandet av kunder, framkomlighet, buller, hänsyn till allergiker och respekt för etniska grupper.

Årets vinnare Scandic Hallandia jobbar mycket med allt detta. Thomas Hansen, hotelldirektör, och Michelle Berntsson, hotellchef, förklarar att de och övriga i personalgruppen alltid ser varje gäst som en individ och anpassar för bästa möjliga bemötande.

– En bättre utmärkelse än så här kan man nog inte få. Det är en stämpel på att det vi gör, det som är en naturlig del i vårt arbete, faktiskt funkar. Detta är jätteuppskattat, säger Michelle Berntsson.

Motivering till priset:

”Genom ett arbete som sträcker sig utanför det förväntade tar företaget sitt bemötande och tillgänglighetsfokus till en ny nivå. Scandic Hallandia väljer att möta sina gäster med öppenhet och nyfikenhet, vilket gör att de vinner både förtroende och möjliggör individanpassade lösningar som verkligen får alla att känna sig som hemma. Företaget har tillgänglighets- och bemötandeperspektiv i allt de gör.”

Årets entreprenör

Titeln Årets entreprenör ges till en eller flera personer som har betytt mycket för det lokala företagets tillväxt och utveckling. Den som får priset ska vara entreprenöriell, nyskapande, visionär och ha förmågan att ständigt se affärsmöjligheter – något som väl stämmer in på Eleikos vd Erik Blomberg.

– Jag brinner för tillväxt och affärsutveckling, och att hitta nya möjligheter är otroligt kul. Det driver mig och jag tror också att det är kännetecknande för en entreprenör, säger Erik Blomberg.

Han uppskattar särskilt att få ett pris från Halmstads kommun eftersom Eleiko gärna vill vara med och bidra till positiv utveckling, exempelvis ökad sysselsättning, i Halmstad.

Motivering till priset:

”Eleiko är ett familjeägt företag som sedan 1957 aldrig har vikt från sitt uppdrag att tillverka världens finaste styrkeprodukter. Med Erik Blomberg i ledningen drivs utvecklingen inom bolaget av ett oförtröttligt engagemang för ständig innovation, kvalitet och hantverksskicklighet – allt för att utveckla styrketräningens framtid. Vi slutar inte att slås av det fina entreprenörskap som gör att företaget beträder ny mark och även tar nya marknadsandelar. Dessutom är Eleiko en otroligt fin ambassadör för Halmstad över hela världen.”

Övriga nominerade

Även Paulino Martinez Guzman, MPG Entreprenad AB, och Denny Sacipovic, Våning 18 AB, var nominerade till titeln Årets entreprenör och konkurrerade om priset.

Paulino Martinez Guzman har, invandrad till Sverige, på kort tid byggt upp ett företag inom byggnation, sanering, rivning och fastighetstjänster. Förutom yrkesskicklighet präglas MPG Entreprenad av etnisk mångfald och medmänsklighet som värdegrund.

Denny Sacipovic har på kort tid nischat sitt företag och blivit ett av Sveriges absolut bästa inom området digital marknadsföring.

Läs mer om de nominerade

Tillgänglighets- och bemötandepriset har ingen nominering; pristagaren utses direkt.

Guldmorgon handlade också om digital nyfikenhet

Guldmorgon bjöd också på en rad inslag på temat digital nyfikenhet. Exempelvis berättade kommunens GIS-avdelning om arbetet med digitala kartor i olika skikt för att få fram bra beslutsunderlag inför byggen av bostäder och annan samhällsplanering.

Kommunala bolaget High Five tipsade om samarbetsprojektet Digiboard Lead Länk till annan webbplats. som kan hjälpa företag på den digitala resan. Det drivs av HighFive tillsammans med Högskolan i Halmstad och det snabbt växande IT-företaget Consid.

Niclas Simonsson, ny näringslivschef i Halmstad, presenterade sig och sitt uppdrag. Även kommunala bolaget HighFive Länk till annan webbplats. medverkade och inspirerade till innovation och digitalisering.