• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Pauline Broholm Lindberg slutar som skolchef

Barn- och ungdomsförvaltningens chef Pauline Broholm Lindberg slutar efter sommaren. Hon har arbetat i Halmstads kommun i 30 år i flera olika roller.
– Jag är tacksam över alla år jag fått vara med och bidra. Jag vill sluta nu för att ge min efterträdare möjlighet att börja sin tjänst i samband med ny mandatperiod.

Pauline Broholm Lindberg började i Halmstads kommun för cirka 30 år sedan som vikarie. Hon har under åren i kommunen arbetat som bland annat lärare, rektor och de senaste sex och ett halvt åren som förvaltningschef för kommunens största förvaltning, barn- och ungdomsförvaltningen med över 3000 medarbetare.

– Jag är tacksam över att under så lång tid, och i så många olika roller, ha fått utvecklas och bidra till utvecklingen i barn- och ungdomsförvaltningen och Halmstads kommun, säger Pauline Broholm Lindberg.

Slutar i samband med ny mandatperiod

Hon väljer att sluta i samband med ny mandatperiod för att ge sin efterträdare goda förutsättningar att inleda samarbetet med den tillträdande nämnden. Broholm Lindberg har arbetat med skolutveckling både lokalt, regionalt och nationellt.

–Jag hoppas kunna bidra i en annan roll framöver men först ska jag ge mig själv tid att summera mina erfarenheter, säger hon.

Pauline Broholm Lindberg slutar i Halmstads kommun i månadsskiftet augusti-september. Tjänsten kommer att annonseras ut och under tiden för rekrytering tar biträdande förvaltningschef Fredrik Landelius över chefskapet.

– Pauline blir väldigt saknad. Hon är inte bara en skicklig förvaltningschef som bidragit med stor utveckling hon är också en mycket omtyckt och klok kollega, säger kommundirektör Mattias Rossköld.