Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Ny vd för HFAB är utsedd

Halmstads kommuns fastighetsbolag, HFAB, rekryterar Christian Kylin som ny vd. Christian kommer närmast från Falkenbergs bostadsbolag FABO där han är vd sedan 2015 och dessförinnan har han bland annat arbetat i Deromekoncernen.

– Jag är väldigt glad över rekryteringen. Christian har en gedigen bakgrund och bredd från fastighetsbranschen och därtill kommunal erfarenhet, säger Jimmie Tschander, styrelseordförande i HFAB.

HFAB:s styrelse har beslutat att anställa Christian Kylin som ny vd för bolaget. Han är i dag vd på Fabo, Falkenbergs kommuns motsvarighet till HFAB. Mellan 2003 och 2015 har han haft ett flertal roller inom Varbergsföretaget och trävarukoncernen Derome, bland annat som fastighetschef. Christian, som är 38 år, är utbildad bygg- och fastighetsekonom vid Högskolan i Halmstad.

– Jag ser mycket fram emot att vara med och bidra till Halmstads och HFAB:s utveckling. Jag har följt bolaget på håll och vill medverka till att skapa mervärde för organisation, ägare och kunder, säger Christian Kylin.

Christian börjar sitt nya arbete på HFAB efter årsskiftet. Han efterträder Chatarina Rydberg Lilja som slutade i april i år.