• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Ny vd för HEM är utsedd

Halmstads Energi och Miljö, HEM, rekryterar Håkan Kånge som ny vd. Håkan som är ekonom i botten har lång erfarenhet från ledande positioner i flera energibolag. Han kommer närmast från Göteborg Energi och börjar på HEM i maj.

– Jag är väldigt glad över rekryteringen. Håkan har en gedigen erfarenhet från energibranschen och kommer att kunna bidra med innovation och hållbarhetsfokus i den utveckling som vi behöver, säger Louise Uvenfeldt, styrelseordförande i HEM.

HEM:s styrelse har beslutat att anställa Håkan Kånge som ny vd för bolaget. Håkan arbetar sedan 2013 på Göteborg Energi där han haft olika uppdrag, senast om avdelningschef med ansvar för att skapa hållbara energilösningar. Han har delat sin yrkesbana mellan energi- och skogssbranschen och har tidigare bland annat arbetat som vd för Derome bioenergi och varit marknadschef på Mölndal Energi. Håkan, som är 56 år, beskriver sig själv som en ”oakademisk akademiker” och en lagspelare som tycker om att driva verksamhet framåt.

– Jag ser mycket fram emot att vara med och bidra till HEM:s utveckling. Att förstå kundernas behov och förväntningar både nu och i ett långsiktigt hållbart perspektiv är något jag brinner för, säger Håkan Kånge.

Håkan efterträder Monica Karlsson som lämnade vd-posten den 12 februari i år. Mats Svensson, områdeschef för produktion på HEM, är tillförordnad vd tills Håkan Kånge är på plats senare i vår.