• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Nitator och Entergate fick kommunens näringslivspriser

Nu har Halmstads kommun delat ut sina näringslivspriser för 2022. Far och son Jan-Eric och Hampus Petersson från Nitator AB fick titeln Årets entreprenör och Entergate AB fick ta emot Tillgänglighets- och bemötandepriset. Utdelningen skedde i samband med Guldmorgon, kommunens näringslivsfrukost, som hölls den 2 mars på Hallarna.

Vinnare med blommor och diplom

Glada vinnare. Hampus Petersson, Nitator AB, och Cyrus Daneshmir, Roger Bergstrand och Marie Erlandsson, Entergate AB. Foto: Joakim Leihed

Tillgänglighets- och bemötandepriset

Priset ges till ett företag som visat sig ha speciellt god tillgänglighet och gott bemötande av sina kunder. I år blev det Entergate AB.

Företaget finns i Halmstad och utvecklar digitala plattformar för enkäter, undersökningar, utbildningar med mera. Kunderna är cirka 180 kommuner, 15 regioner och flera myndigheter samt företag och organisationer.

Tillgänglighets- och bemötandepriset delas ut utan föregående nomineringsprocess.

Motivering till priset:

”Med stor målmedvetenhet och långsiktighet har Entergate gjort tillgänglighetsarbete till en central del i sin verksamhet. Medarbetarna har genom åren byggt upp en stor kompetens inom området, inte minst genom sitt samarbete med myndigheter och organisationer med expertkunskap om funktionsnedsättning.

Entergates lyhördhet för att ständigt förbättra och utvecklas är stor. Företaget tar dessutom samhällsansvar och ligger i framkant genom att anpassa och underlätta anställning för personer med funktionsnedsättning. Här andas det människokärlek!”

Årets entreprenör

Priset ges till en eller flera personer som har betytt mycket för det lokala företagets tillväxt och utveckling. Vinnaren ska vara entreprenöriell och ha förmågan att ständigt se affärsmöjligheter. Det har Jan-Eric och Hampus Petersson, andra och tredje generationens ägare av verkstadsindustrin Nitator.

Nitator har tillverkning i Oskarström och Hyltebruk, med drygt 200 anställda. Företaget är en nyckelaktör inom fordonsindustrin och tillverkar plåtprodukter till världsledande företag, med Volvos och Scanias lastbilsfabriker som största kunder.

Motivering till priset:

”Med kundens önskemål i ständigt i fokus och en placering i framkant när det gäller nya tekniker, certifieringar och aktivt hållbarhetsarbete, har Nitator nått en ledande position inom sin bransch. Kunderna är marknadsledande inom fordonstillverkning.

och trogna sin leverantör. Att företagets värde finns i personalen har Jan-Eric och Hampus Petersson aldrig tvekat om. Därför erbjuder de också sina medarbetare utbildning, fortbildning och även undervisning i svenska språket på arbetstid. De vill skapa delaktighet – för alla ...”

Övriga nominerade

När det gäller Årets entreprenör väljs tre kandidater ut i en första omgång och därefter utses en slutlig vinnare. De övriga nominerade var Nette Johansson, The Photo Gallery AB, och Robin (Bobby) Törnblom och Apostolos (Aki) Kalaitzis, Zigges garage.

Guldmorgon på Hallarna

Prisutdelningen skedde den 2 mars i samband med Guldmorgon, kommunens frukostmöte för näringslivet. Uppemot 150 personer närvarade. Vid mötet berättade Niklas Santesson om Hallarnas utveckling. Selma Sedelius från Högskolan i Halmstad berättade kommande aktiviteter under 2023, ett år då skolan firar 40 år som självständigt lärosäte. UF Halland bjöd in till UF-mässa.

Priser och prisutdelare

Samtliga vinnare och nominerade fick ta emot diplom med motiveringarna och varsin blombukett. De båda vinnarna fick dessutom konstverk av Stefan MÅS Persson. Prisutdelare var Stefan Pålsson och Ella Kardemark, ordförande respektive ledamot i juryn för Årets entreprenör. Urszula Hansson och Maritha Johansson, ordförande respektive ledamot i juryn för Tillgänglighets- och bemötandepriset.