• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Lynghusen i Harplinge är Sveriges finaste nyproduktion 2022

Det kommunala bostadsbolaget HFAB, Halmstads Fastighets AB, har byggt Sveriges finaste nyproduktion 2022. Detta enligt en öppen Facebook-omröstning gjord av folkrörelsen Arkittektururpproret. Lynghusen i Harplinge vann stort över 19 andra nominerade bidrag.

Det kommunala bostadsbolaget HFAB, Halmstads Fastighets AB, har byggt Sveriges finaste nyproduktion 2022. Detta enligt en öppen Facebook-omröstning gjord av folkrörelsen Arkitekturtupproret. Lynghusen i Harplinge vann stort över 19 andra nominerade bidrag.

Sveriges finaste nyproduktion ligger i Harplinge. Det tycker en klar majoritet av alla som deltog i folkrörelsen Arkitektupprorets öppna Facebook-omröstning om det så kallade ”finpriset”. Lynghusen i Harplinge med bottenvåningar i tegel, ovanvåningar i trä och fasader med snickarglädje fick sammanlagt 4 033 röster. På plats nummer två, med 3 236 röster, kom en busskur i engelsk stil utanför Stockholm.

– Det här är verkligen jätteroligt! Jag vet att våra medarbetare är mycket stolta över Lynghusen. Nu får hela Sverige se hur vackra de är, säger Christian Kylin, vd på HFAB.

HFAB:s styrelseordförande Jimmie Tschander (C) är lika glad över utmärkelsen:

– Just Lynghusen i Harplinge betyder väldigt mycket för mig. Jag var drivande inför beslutet att bygga nytt och så klimatanpassat som möjligt i en av våra förorter och nu kan vi se resultatet. Det är vackra byggnader med väldigt eftertraktade lägenheter som hyrdes ut på en gång, säger han.

Lynghusen i Harplinge stod färdiga i december 2021. Byggfirma var NCC, arkitekt Okidoki! Arkitekter. Projektledare på HFAB var Mats Nilsson.

Läs mer om ”Sveriges finaste nyproduktion” på Arkitekturupprorets webb Länk till annan webbplats..