Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Läsesalongen – njut av litterära världar i en lugn och behaglig miljö

På lördag inviger vi Halmstads första läsesalong på stadsbiblioteket i Halmstad. I salongen är litteraturen i centrum och utgångspunkten för möten, aktiviteter och spännande upplevelser. Välkommen på en stjärnspäckad invigning med författarbesök, roliga aktiviteter och musik av husbandet.

Litteratur kan vara någonting fint, någonting exklusivt och läsesalongen gör det tillgängligt för alla, med bredd och spets. I rummet kan halmstadborna mötas som läsare och vara aktiva deltagare i bibliotekets verksamhet. Genom att låta litteraturen, orden och läsningen stå i fokus kan dessa bli en självklar del av kommuninvånarnas vardag oavsett ålder. I rummet kommer även litterära händelser uppmärksammas och där ska nationellt och internationellt kulturliv bli en del av kulturen i Halmstad.

- I Läsesalongen väntar spännande upplevelser besökarna, precis som när de slår sig ner i en biosalong och ridån går upp, säger Carolina Hedin, programansvarig bibliotekarie på stadsbiblioteket. Här kommer vi bort från rörelsen i samhället eller i övriga biblioteket och kan tillsammans utforska litterära världar i en lugn och behaglig miljö.

Välkommen på invigning av Läsesalongen
Lördag 23 oktober klockan 11-16
Stadsbiblioteket, Halmstad

Invigning i ordens och läsningens tecken

Läsesalongen invigs med en dag som går i orden och läsningens tecken. Vi bjuder på författarbesök, musik med bibliotekets eget husband och andra aktiviteter. Akademibokhandeln finns på plats med böcker av medverkande författare.

- Detta är vårt bidrag för att få fart på Halmstads kulturliv igen efter pandemiuppehållet, berättar Carolina Hedin.

På programmet står författaren Jonas Brun som skriver lyrik och prosa samt har översatt nobelpristagaren Louise Glück. På plats finns även författaren Sara Lövestam som kallar sig grammatikapostel. Hon skriver romaner för vuxna, böcker om svensk grammatik, ungdomsböcker och böcker för barn i åldern 9–12 år. Som avslutning på dagen håller författaren och estradören Björn Ranelid ett tal till litteraturen. Barnen får möjlighet att lyssna på och träffa Ylva Hällen, känd som författare och programledare och aktuell med sin fjärde bok om fantasivärlden Ylvania: ”De bortglömdas stad”.