• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Konstmuseerna öppnar igen och nysatsar på gemensam biljett

Nu öppnar både Hallands konstmuseum och Mjellby konstmuseum åter för publik. Med en ny satsning på gemensam entrébiljett samt smittsäkrade anpassningar i verksamhet och lokaler hälsas besökare välkomna att besöka museerna.

Från och med den 30 mars öppnar Mjellby konstmuseum och Hallands konstmuseum Länk till annan webbplats. igen. Beslutet är taget utifrån den gällande pandemilagen och verksamheterna öppnar med pandemianpassningar i enlighet med regeringens och folkhälsomyndighetens föreskrifter. Det innebär att antalet besökare kommer att vara begränsat med tydlig information om hur många som totalt får vistas i lokalerna samt i de olika utställningssalarna. De guidade visningarna är fortsatt inställda och i lokalerna finns skyltning som hjälper besökaren att hålla avstånd och få ett så säkert museibesök som möjligt. Den 21 april öppnar även Halmstads konsthall.

– Med sina stora ytor, utgör museerna en trygg plats att besöka. Vi kommer arbeta systematiskt för en säker, smittfri miljö utifrån en rad olika åtgärder, bland annat genom att införa ett maxantal på besökare, säger Karolina Pettersson, enhetschef Konst på Halmstads kommun.

– Dubbelbiljetten är ett samarbete som stärker Halmstad som konststad och Halland som en attraktiv konstdestination. Genom satsningen hoppas vi att fler Halmstadbor, och besökare, ska upptäcka våra fina konstinstitutioner i Halmstad, berättar Magnus Jensner, museichef på Hallands konstmuseum.

Dubbelbiljetten

Hallands Konstmuseum och Mjellby konstmuseum har tagit fram en gemensam entrébiljett till rabatterat pris som ger inträde till båda museerna. Biljetten går att använda hela året och finns att köpa på plats samt på Halmstad Tourist Center.

Mjellby konstmuseum

Från och med den 30 mars har Mjellby konstmuseum öppet alla dagar mellan klockan 11-16. Just nu visas utställningen ”All denna jävla lycka” med konst av Anna Sjödahl. Utställningen går även att se digitalt med eller utan VR-glasögon.

Hallands Konstmuseum

Den 30 mars öppnar Hallands Konstmuseum verksamheten igen. Där visas från och med den 31 mars Hallands Konstförenings jurybedömda Vårsalong. Trettioen konstutövare har utsetts av juryn och medverkar i utställningen. I år lämnade sammanlagt tvåhundrasextiotre konstutövare in sina verk för bedömning.

Halmstads konsthall

Halmstads konsthall öppnar igen den 21 april 2021 i samband med att Hallands konstskola gästar konsthallen på temat ”Maskin”.