• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Kommunens tillväxtdirektör slutar 

Halmstads kommuns tillväxtdirektör, Lina Siljegård, lämnar sin tjänst i december för att kliva in i det privata näringslivet. 

Lina Siljegård har arbetat i kommunkoncernen i olika befattningar sedan 2012, bland annat som chef för Halmstads teater, projektledare för Golfhuvudstaden, vd för Destination Halmstad och sedan 2019 som tillväxtdirektör.

Lina lämnar för ett nytt uppdrag som vd i ett familjeföretag inom Halmstads besöksnäring.

– Det har varit nio spännande och lärorika år. Jag har trivts mycket bra och har fått förmånen att få bidra till Halmstads utveckling genom flera olika roller och ansvarsområden. I flera uppdrag har jag jobbat för att stärka Halmstad som besöksort. Som företagare i besöksnäringen ska jag självklart fortsätta att bidra till detta, säger Lina Siljegård.

– Lina har under sina år i koncernen bidragit till Halmstads utveckling som attraktiv och socialt hållbar plats. Hon har satt ljuset på både komplexa samhällsutmaningar och utvecklings möjligheter för Halmstad. Lina blir saknad och jag önskar henne lycka tillframöver, säger kommundirektören Mattias Rossköld.

Inom kort inleds arbetet med att ersätta Lina Siljegård som slutar i december 2021.