• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Klart med nomineringar till Årets entreprenör

Nu är det klart vilka företagare som har chans att bli Årets entreprenör i Halmstad 2022. Bland en lång rad förslag har tre kandidater vaskats fram: Nette Johansson, The Photo Gallery AB, Hampus och Jan-Eric Petersson, Nitator AB samt Robin (Bobby) Törnblom och Apostolos (Aki) Kalaitzis, Zigges garage.

Bild som länkar till film

Prisutdelning den 2 mars

Den slutliga vinnaren koras vid kommunens näringslivsfrukost Guldmorgon den 2 mars. Då delar kommunen även ut Tillgänglighets- och bemötandepriset. Vinnaren utses direkt, utan nominerade kandidater.

Om priset Årets entreprenör

Titeln tilldelas en eller flera personer som har betytt mycket för det lokala företagets tillväxt och utveckling. Vinnaren ska vara entreprenöriell och ha förmågan att ständigt se affärsmöjligheter. En vinnare utses bland tre nominerade kandidater.

Om Tillgänglighets- och bemötandepriset

Priset ges till ett företag som visat sig ha speciellt god tillgänglighet och gott bemötande av sina kunder.

De nominerade till Årets entreprenör

Nette Johansson, The Photo Gallery AB

Nette Johansson har arbetat med fotokonst i många år. Under 2016 öppnade hon galleri på Slottsmöllan i Halmstad. The PhotoGallery är i dag ett av de största fotogallerierna i Skandinavien och är välkänt även internationellt. Kunderna kommer långväga ifrån, oftast från andra länder. Galleriets utställningar uppskattas dock stort även på lokalplanet, där Nette Johansson skapat möjlighet att få se verk av några av världens största fotografer genom tiderna.

Verksamheten utvecklas ständigt. Galleriet har en försäljningsfilial i Göteborg. I Slottsmöllan visas och säljs nu även inredning, design och möbler. Tillsammans med sitt team jobbar Nette Johansson för att skapa världens bästa gallerishop på nätet och exporten växer starkt.

Nette Johansson nomineras för sitt enträgna arbete med att ständigt utveckla verksamheten, något som är till stor fördel för Halmstad. Vår kommun finns nu på den internationella konstkartan.

Jan-Eric och Hampus Petersson, Nitator

Jan-Eric och Hampus Petersson är andra och tredje generationens ägare av verkstadsindustrin Nitator. Jan-Eric är vd och Hampus arbetar med försäljning och marknad i företaget, med siktet inställt på att ta över vd-posten.

Nitator har tillverkning i Oskarström och Hyltebruk, med drygt 200 anställda. Företaget tillverkar plåtprodukter till världsledande fordonstillverkare, med Volvos och Scanias lastbilsfabriker som största kunder. Materialet pressas eller bockas, svetsas, ytbehandlas och levereras till kund.

Jan-Eric och Hampus Petersson nomineras av många skäl, framför allt för det stora kunnande som gjort Nitator till en nyckelaktör för fordonsindustrin. Ett annat skäl är deras målmedvetna arbete för att skapa trivsel och engagemang bland medarbetarna, bland annat genom att arrangera undervisning i svenska på arbetstid. Jan-Eric och Hampus arbetar också ständigt för Nitator ska nå en miljömässig hållbarhet, bland annat genom arbete för minskat koldioxidutsläpp.

Robin Törnlund och Apostolos Kalaitzis, Zigges garage

Bobby Törnlund och Aki Kalaitzis startade sin verksamhet 2014 – Zigges garage, en restaurang och bar i centrala Halmstad.

Zigges Garage blev snabbt känt för festliga drinkar och goda tapas. När pandemin slog till ställde de snabbt om och lanserade tapaskassar för avhämtning. Konceptet är fortfarande populärt. Zigges behövde aldrig permittera eller säga upp personal. De anställda, uppemot 30 personer under sommaren, trivs i barens familjära stämning och många säsongsarbetare återkommer år efter år.

Zigges utsågs till ”Årets restaurang 2022” av Halmstad City och har också fått det nationella priset ”Bästa baren för krogfolk 2022”.

Bobby Törnlund och Aki Kalaitzis nomineras för sitt flexibla sätt att driva verksamhet och för att de med kreativitet bidrar till ett levande city. De är sanna entreprenörer som gärna tar sig an nya utmaningar, exempelvis den filial de startat sommartid i Tylösand.

Prisutdelare

Stefan Pålsson och Ella Kardemark, ordförande respektive ledamot i juryn för Årets entreprenör. Urszula Hansson och Maritha Johansson, ordförande respektive ledamot i juryn för Tillgänglighets- och bemötandepriset.

Läs mer om kommunens näringslivspriser: