• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Klart med nomineringar till Årets entreprenör

Den 10 juni är det äntligen dags för Halmstads kommun att dela ut 2021 års näringslivspriser, Årets entreprenör och Tillgänglighets- och bemötandepriset. Tre företagare har chans att få titeln Årets entreprenör: Ola Andrée, Scandtap AB, Helena Barany, Halmstads Delivery AB, och Malin Enting, Creative Tools AB. Tillgänglighets- och bemötandepriset har inget nomineringsförfarande; vinnaren utses direkt.

Tre personer på rad.

Tävlar om titeln: Ola Andrée, Scandtap AB, Helena Barany, Halmstads Delivery AB, och Malin Enting, Creative Tools AB, har nominerats till utmärkelsen Årets entreprenör. Foto: Joakim Leihed.

Prisutdelningen sker på Guldmorgon, kommunens frukostmöte för näringslivet. Den skulle ha skett för länge sedan men pandemin kom i vägen. Nu är det dock dags. Vad passar väl bättre än att dela ut priserna när det ändå är stor fest i stan? Utdelningen sker därför på Hotel Tylösand, i anslutning till den stora internationella golftävlingen Volvo Car Scandinavian Mixed.

Om priset Årets entreprenör

Titeln tilldelas en eller flera personer som har betytt mycket för det lokala företagets tillväxt och utveckling. Vinnaren ska vara entreprenöriell och ha förmågan att ständigt se affärsmöjligheter. En vinnare utses bland tre nominerade kandidater.

Om Tillgänglighets- och bemötandepriset

Priset ges till ett företag som visat sig ha speciellt god tillgänglighet och gott bemötande av sina kunder. Vinnaren utses direkt, utan nominerade kandidater.

Prisutdelare

Lovisa Aldrin, ledamot i kommunstyrelsen och ordförande i båda prisjuryerna.

De nominerade till Årets entreprenör

Ola Andrée, Scandtap AB

Ola Andrée startade Scandtap AB 2015. Företaget tillverkar produkter i skandinavisk design för kök och badrum, i material med lång hållbarhet i en stilren och tidlös design. Fokus ligger på blandare i olika material och färger. Scandtaps vision är att bidra till en bättre miljö, en tanke som genomsyrar allt från val av material och tillverkning, till användning och återvinning.

Ola Andrée har nominerats för att han är en målinriktad, driven och engagerad entreprenör som hela tiden vill ta sitt företag till nya höjder. Ola Andrée är dessutom väldigt mån om sin personal.

Halmstads Delivery AB grundades av Jean (Janne) Barany 1992. Utrustat med en skåpbil var företagets mål att hjälpa lokala firmor med deras distribution och budkörningar. Företaget formades och växte utifrån Jannes princip att alltid sätta kunden först. Så småningom kom hustrun Helena in i bilden, som företagets vd. Hon tillträdde 2019 och har sedan dess tagit företaget till nya nivåer när det gäller utveckling och lönsamhet. Idag har Halmstads Delivery över 50 anställda och en vagnpark på 30 bilar.

Helena Barany nomineras för sin insats, för sitt driv och engagemang och för att hon också är en omtänksam arbetsgivare.

Malin Enting, Creative Tools AB

Creative Tools startades 2004. Företaget erbjuder ett brett sortiment av allt från 3D-printrar för privat bruk till avancerad mjukvara för professionella kreatörer med inriktning på film, television och spel.

Malin Enting nomineras för att hon i en bransch med snabb utveckling målmedvetet har hittat smarta vägar för att skapa tillväxt och trygghet i bolaget.

Läs mer om kommunens näringslivspriser