• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Karolina Bjärnlid vann Funkisfestivalen Halmstad

Karolina Bjärnlid vann Funkisfestivalen den 11 februari 2022 med låten ”Sunday morning” (No doubt). Karolina får nu representera Halmstad i semifinal i Stockholm.

Det är första gången Karolina är med i Funkisfestivalen. I år livesändes festivalen via Youtube från Kulturhuset Najaden. Publiken där hemma, tillsammans med juryn, röstade fram vinnaren.

Se Funkisfestivalen Halmstad 2022 på Youtube

Nu går hon vidare och får möta andra kommuners vinnare i semifinal på Nalen i Stockholm, den 26 och 27 april. Den 29 augusti blir den stora riksfinalen på Stockholm Waterfront och där kommer 12 bidrag att få uppträda. Mer information om semifinaler och riksfinal finns på Funkisglädjes webbplats Länk till annan webbplats..

Funkisfestivalen är Sveriges största sångtävling för personer över 15 år med olika sorter av kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Det är också en folkfest med mycket glädje och delaktighet. Showen innehåller både sång, livemusik, dans och teater. Arbetet med Funkisfestivalen pågår hela året och många människor är involverade på olika sätt.