• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Helena blev Årets handledare i södra Halland 2021

Helena Neikter har utsetts till Årets handledare i södra Halland. Nyligen överraskades hon på sitt arbete på Sofiebergs äldreboende i Halmstad, med diplom och blommor från Vård- och omsorgscollege Syd.

Helena Neikter - Årets handledare i södra Halland 2021

Helena Neikter – Årets handledare i södra Halland 2021

Helena fick ta emot utmärkelsen i konkurrens med andra nominerade inom kommunernas och Region Halland verksamheter i de tre södra kommunerna.

– Helena har lång erfarenhet av yrket och har därför många viktiga kunskaper med sig att förmedla till eleverna inom vård- och omsorgsprogrammet, säger Eva Eberius, samordnare och processledare på Vård- och omsorgscollege Syd.

Det var hon och Eva Nilsson från Kommunal i Halmstad som överraskade Helena Neikter med det glada beskedet.

Förslag till kandidater till Årets handledare lämnas av elever som handletts och det är sedan en jury från vård- och omsorgscollege som utser den som får titeln.

En kunskapskälla för eleverna

I motiveringen för Helena Neikter finns många fina ord. Bland annat skriver den nominerande eleven, som är anonym: ”Hon är för mig en kunskapskälla, som hjälper mig att förstå händelser och känslor hos den generation människor hon vårdar. För hennes humanism, solidaritet och kärlek till att lära ut sina egna erfarenheter har jag valt att nominera henne …”.

Helena Neikter är givetvis glad över utmärkelsen.

– Det här var väldigt oväntat, säger hon och berättar om sin drivkraft som handledare.

– Det är alltid roligt att man som handledare ser att eleven växer med sin nya kunskap.

Den som blir Årets handledare i syd går vidare till en nationell uttagning. Nyligen fick den halländska vinnaren 2020, Elisabeth Pehrman, även den nationella titeln. Vi håller tummarna för att det ska gå lika bra för Helena.

Om Vård- och omsorgscolleges utmärkelse Länk till annan webbplats.
Elisabeth - Årets handledare i Sverige