• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Hela Halmstad reser – i fantasin

Längtar du bort eller längtar du hem? Längtar du efter äventyr och nya vänner? Längtar du efter att återse platser och kära personer? Nu pågår forskningsprojektet Hela Halmstad reser som ska ge en bild av vad vi längtar efter i en tid av pandemi och begränsningar. Alla halmstadsbor uppmanas att delta och dela sina resedrömmar.

Hela Halmstad reser (i fantasin under pandemin) Länk till annan webbplats. är ett projekt i samverkan mellan Högskolan i Halmstad och Biblioteken i Halmstad. Alla halmstadsbor är välkomna att delta, skriva och berätta om en resa de skulle vilja göra. Tanken är att ta reda på vad människor längtar efter och fantiserar om under pandemin då vi under en lång tid uppmanats till distans och att avstå. Forskningsprojektet handlar om hur miljöer för inlevelse skapas genom berättande.

– Vi vill veta vad du längtar efter i denna tid av ovälkomna begränsningar. I fantasi är ju allting fritt och utan restriktioner och vi kan röra oss obegränsat i rum och tid. Så delta i vårt forskningsprojekt. Skriv och berätta hur du föreställer dig en resa som du skulle vilja göra, säger Cecilia Björkén-Nyberg, ansvarig för forskningsprojektet Immersivt berättande på Högskolan i Halmstad.

Efter projektets slut, den 20 juni, kommer texterna att publiceras digitalt utan skribenternas namn, det vill säga anonymt.